Ana Bărbosu este cea mai bună gimnastă junioară de la Campionatele Europene

97
Ana Bărbosu este cea mai bună gimnastă junioară de la Campionatele Europene
Susa foto Federația Română de Gimnastică

Ana Bărbosu a câștigat toate finalele la Campionatele Europene de gimnastică artistică din Turcia. Ana Maria a contribuit decisiv şi la câştigarea medaliei de aur pe echipe. Sportiva de 14 ani a câștigat la Mersin și medalia de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Marei Ceplinshi. În total, Ana Bărbosu revine de la Mersin cu şase medalii de aur.

Ana Bărbosu a împlinit 14 ani pe 26 iulie. Se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani. Ana Maria este la prima participare la Campionatul European!

Ana Bărbosu a obţinut aur la sărituri, la paralele, aur la bârnă și la sol la Campionatele Europene!

Andreea Preda a obţinut bronzul la bârnă şi Mara Ceplinschi argint la sol.

La sărituri, Mara Ceplinshi a fost pe locul 5 şi Iulia Trestianu pe 7 la paralele.

La cea de-a 33-a ediţie a Campionatelor Europene au evoluat gimnaste din doar 14 naţiuni. Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda au renunţat la participare în principal din motive pandemice.

Gabriel Burtănete este campion european la sărituri și a fost aproape de podium la inele!

Gabriel Burtănete l-a întrecut pe ucraineanul Ilia Kovtun, notat cu 14,033. Al treilea a fost turcul Bora Tarhan, cu 14,016. Pe patru s-a clasat Robert Burtănete, cu 13,899. Robert a avut a doua medie în calificări.

Gabriel Burtănete este campion european la gimnastică. A câștigat la sărituri

Gabriel Burtănete a fost aproape de podium la inele, probă la care s-a clasat pe patru. Gabriel a fost la mică diferenţă de medaliatul cu bronz, Bora Tarhan, notat cu 13,000. Gabriel a avut în calificări a treia notă la acest aparat.

La paralele, Robert Burtănete a ocupat ultimul loc în finală. Robert a terminat pe 8 cu nota 11,833. În calificări, Robert a fost al cincilea.

Pe AIMX aflati vești aici și despre medaliile câștigate de senioare la Campionatul European de Gimnastică din Turcia