Ana Saftiuc de la Prima Evadare la sentimentul de pe podium

366
Ana Saftiuc de la Prima Evadare la sentimentul de pe podium

Ana Saftiuc a inceput sportul in urma cu 10 ani, cu MTB-ul. Era un pariu la momentul acela daca poate sa termine Prima Evadare. A terminat Prima Evadare si a continuat cu un maraton MTB la munte.

Ana Saftiuc de la inceputul in MTB la primele concursuri finalizate pe podium.

Ana nu s-a putut dedica unui singur sport. A facut trail running, alergare de sosea, duatloane, concursuri de sosea de bicicleta.

Ana Saftiuc de la Prima Evadare la sentimentul de pe podium”Lucram foarte mult in perioada septembrie – aprilie. Nu aveam cum sa ma antrenez, prin urmare era o adevarata provocare ca pe timpul verii (cand oricum nici atunci lucrurile nu stateau mai bine la serviciu) sa recuperez toate lunile fara antrenamente. Cu antrenamente sporadice si toate noptile nedormite era o resetare in fiecare an si organismului meu nu ii facea bine.”-Ana Saftiuc

Lucrurile s-au schimbat incepand de anul acesta si Ana Saftiuc sustine ca a inceput sa faca sport in adevaratul sens al cuvantului, dupa un program de antrenament, cu un antrenor.

„Am pregatit un concurs tare drag mie, Transfier 2019 (triathlon pe distanta medie). Practic, mi-am promis mie ca daca va fi sa imi schimb jobul, merit sa incerc sa fac tot posibilul sa imi imbunatatesc timpul pe triathlon.”-Ana Saftiuc

Ca rezultate Ana are:

Locul 3 la amatori Open Carpathian Epic 2019 – concurs de MTB desfasurat pe parcursul a 4 zile.

Locul 4 Feminin Open Transfier 2018 – triathlon de distanta medie.

Podiumuri la concursuri de MTB Feminin Open (Cozia, Macin Mountain Fun, Calatorie intre Cer si Pamant, Muscel, Maratonul Olteniei, Geiger).

Finisher de Etape Du tour 2019 – concurs de sosea pe 140 de km cu 4500metri diferenta de nivel. Concurs cu 16.000 de participanti.

Cand Ana se gandeste la persoane care o motiveaza primiul care ii vine in minte este:

Ana Saftiuc de la Prima Evadare la sentimentul de pe podium„Mihai Vigariu! Il apreciez enorm pentru ca demonstreaza ca prin munca si perseverenta, chiar daca pornesti de la zero, totul este posibil.  Kilian Jornet este un om modest care ma ajuta sa imi pun ordine in ganduri cand ii citesc cartile. Vad filmuletele sau ma uit la cu cata usurinta alearga. Chris Froome pentru ambitie, Chrissie Wellington pentru determinare, Pete Sampras pentru rigurozitatea antrenamentelor.”-Ana Saftiuc

Ana Saftiuc se pregateste pentru Transfierul de 2019 si pentru IronMan Klagenfurt din 2020.

Autor: Ovidiu Pețenghea