Anamaria Nesteriuc obține rezultat de top la Czech Idoor Gala, la 60 metri garduri!

262
Anamaria Nesteriuc obține rezultat de top la Czech Idoor Gala, la 60 metri garduri!

Anamaria Nesteriuc obține timpul de 8.15 secunde la Ostrava, în Cehia. Receptivă la sfaturile mamei, Doinița, sportiva legitimată la clubul Steaua București s-a clasat pe locul secund.

Anamaria Nesteriuc obține reconfirmarea baremului pentru Campionatele Europene în sală. Întrecerile continentale vor fi la Torun, în Polonia, în perioada 5-7 martie.

Anamaria a început anul cu două victorii în sală! La Cupa R.M.A., la Sala de Atletism Ioan Soter, în Bucureşti, Anamaria a alergat în 8.25 la 60 metri garduri. La sprint 60 de metri a scos al treilea timp 7.66.

Campioană balcanică în 2018 la Istanbul, Anamaria avea atunci medalia de aur după o alergare bifată în 8.17. În același an Nesteriuc facea progrese de la o intrecere la alta. Anamaria este specialista la garduri si a concurat și în Grecia. Atleta nascuta pe 29 noiembrie 1993  a facut record personal la 100m garduri cu 13.13. A fost fotofinish pentru victorie cu Elisavet Pesiridou.

„Am alergat 13.13 eu si 13.36 Ivana loncarek. Am avut acelasi timp cu grecoaica, dar eu am venit pe 2. Departajarea s-a facut la miimi. Adversarele sunt bine pregatite, foarte optimiste si motivate. Am fost apropiate ca timp si asta ne-a ajutat. Cu siguranta ne vom intalni si la urmatoarele competitii internationale. Sunt optimista ca totul va iesi cum mi-am propus. O am alaturi pe mama, care este si antrenoarea mea.”

Doina Nesteriuc stie ce e cel mai bine pentru Anamaria, o antreneaza si o calauzeste pe calea succesului.

În 2017, la Jocurile Mondiale Universiare de la Taipei Anamaria a cucerit medalia de bronz în proba de 4×400 m.

În prezent, Anamaria Nesteriuc e campioană națională la 100 metri garduri – 13.44 s. Are în palmares medalia de argint la 100 m. garduri la intrecerile balcanice de la Cluj în 2020! Anamaria Nesteriuc are în palmares 11 titluri naționale în aer liber și șapte în sală.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea