Paul Georgescu a ocupat locul al doilea in topul mondial „INOTATORUL ANULUI” in ape deschise

181
Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

World Open Water Swimming Association a anuntat marti, 2 februarie, rezultatele finale la cele 4 categorii premiate. Au fost 59 de nominalizari, reprezentand 27 de natiuni. Paul Georgescu a concurat pentru castigarea titlului de „Man of the Year”. A ocupat locul al doilea dupa mai bine de doua saptamani de vot. Fostul poloist a fost sprijinit de nume emblematice ale sportului romanesc: Simona Halep, Leonard Doroftei, Adrian Mutu, dar si de artisti cunoscuti sau de copiii carora le este profesor la International British School of Bucharest.

Paul Georgescu a strans peste 11 mii de voturi la categoria „Man of the Year”

11391 de voturi a primit Paul Georgescu. El a fost devansat de tunisianul Nejib Belhedi, 14471 de voturi. Belhedi este un fost ofiter in armata tunisiana. El a reusit sa inoate fara oprire 155 de kilometri in jurul insulei Djerba, intr-un eveniment care a durat 47 de ore si 50 de minute si a fost transmis si de televiziune. Provocarea sa extrema a starnit o emotie larga in tarile din nordul Africii si Orientul Mijlociu.

„Chiar dacă nu am câștigat titlul propriu-zis, am câștigat prietenia atâtor oameni frumoși care m-au susținut în aceste săptămâni. La câte proiecte mai am prin tara și totodată câte oceane mai am de traversat sigur vor veni și alte nominalizări!Va mulțumesc din suflet tuturor atât pentru susținere cât și pentru puterea pe care mi-ați dat-o ca să merg mai departe! „, a declarat Paul Georgescu.

Titlul de cea mai buna inotatoare a anului i-a revenit Barbarei Hernandez Huerta, Chile. Aceasta a terminat maratonul acvatic din jurul insulei Manhattan devenind detinatoare a distinctiei Triple Crown. A reusit si un inot in premiera de 7,5 kilometri in lacul Chungara, Muntii Anzi, intr-o apa cu temperatura de 10 grade si la 4517 metri altitudine.

Turcul Kamil Reda Alsaran a fost desemnat ca inotatorul care a reusit cea mai importanta performanta a anului 2020. La 59 de ani a devenit cel mai in varsta inotator care traverseaza Canalul Bristol, intrand in posesia originalei distinctii Triple Crown care presupune traversarea Canalului Nordic, Canalului Bristol si Canalului Manecii.

Paul Georgescu se pregateste sa doboare un record mondial teribil in sezonul „inghetat”

Este ultimul bal pentru Paul Georgescu in ceea ce priveste inotul in ape inghetate, cu exceptia situatiei in care acest sport va fi introdus in cadrul Jocurilor Olimpic de Iarna.

Romanul vrea sa-si ia adio cu o super performanta pentru care se pregateste din greu de cateva luni de zile. Detalii gasiti, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire