Anca Tabără pregătește evoluția la Openuri internaționale după medalia la naționale

0
804
Anca Tabără pregătește evoluția la Openuri internaționale după medalia la naționale

Anca Tabără pregătește lansările cu parapanta la două Openuri internaționale după ce a urcat pe podium la întrecerea pentru titlul național. La organizarea concursului s-a implicat Primăria Săcele, Compartimentul Activități Sport și Turism, echipa Salvamont Săcele, personalul de la Centrul Multicultural.

Anca Tabără pregătește evoluțiile din Polonia și Slovenia. Aflați clasamentul la Naționale!

Anca Tabără pregătește evoluția la Openuri internaționale după medalia la naționale

La Săcele s-au desfășurat Skydreamers Open 2021 și Campionatul Național de Parapantă, la care s-au lansat peste 90 de piloți din 10 țări.

Dana Creța s-a impus în fața Ancăi, iar Emese Fodor a fost pe 3.

Cristian Deacu i-a întrecut pe Bogdan Selever și pe Casu Igor.

Tema a fost parcurgerea unui traseu de 85 de km. cu trecerea prin puncte de control (Decolare Bolnoc, Vf. Postavaru, Bucegi, Dobârlău, Prejmer și finish în Săcele). Au reușit sa termine tot traseul 12 concurenți, ceilalți au fost recuperați de pe traseu.Miercuri vântul a bătut tare și din direcția sud, erau șanse de zbor din Postavaru. Mergând pe deviza safety first, “sfatul bătrânilor” a hotărât anularea zilei de concurs pentru a evita producerea vreunui accident-incident.

Câțiva piloți de top au decis sa zboare, în afara concursului, realizand zboruri notabile. Cel mai lung de 163km,pana lângă Reghin.Recordul național la distanta libera este deținut de un membru al clubului nostru, un zbor superb de 7 ore, de 284km, de pe lângă Iași și pana la Marea Neagra”, a precizat Ferencz Istvan, Presedintele Asociației Sky Dreamers.

Pentru Anca urmează Polish Open, la Gemona, Slovenian Open, apoi cursul de tandem și instructor de parapantă.

Puteți să experimentați zborul în forma sa cea mai pură și în deplină siguranță, zburând alături de un pilot experimentat. Se spune despre zborul cu parapanta că este cel mai frumos mod de a te bucura de libertate absolută, în contact direct cu natura. Ca sa intelegeti mai bine cum decurge zborul găsiți detalii aici!

Pe AIMX aflați aici vești de la Romania Backyard Ultra de la Ștefești, în Prahova. Ultramaratonul le oferă concurenților 6,706 kilometri în fiecare oră.

Autor Ovidiu Pețenghea