Andra Anghel a castigat Cupa Romaniei la Orientare. O poveste de succes

0
1368
Andra Anghel a castigat Cupa Romaniei la Orientare. O poveste de succes

Andra Anghel concureaza pentru Universitatea Craiova si face performanta. La Cupa Romaniei de la Comarnic a terminat in 39:16. Castigatoarea a fost urmata de  Agnes Neda de la C.S. TranSilva Cluj (49:47) si de  Veronica Minoiu de la  Universitatea Craiova (49:50). Rezultate aici!

Andra Anghel a povestit pentru AIMX cum a fost concursul de trei zile.

„S-au cumulat timpii din cele 3 etape. Am castigat in fiecare zi, a fost o zona foarte tehnica, ceea ce mie imi place mult. Ma avantajeaza alergarea printr-o padure dificila. Cupa Romaniei cred ca am mai luat-o de 3 ori de cand sunt la senioare.”

Andra Anghel a vorbit despre cea mai grea cursa la orientare. 

Andra Anghel a castigat Cupa Romaniei la Orientare. O poveste de succes„Lunga distanta de la campionatul mondial din Scotia a fost pe un teren super dificil. Am avut o harta complexa. Era senzatia ca nu stiu orientare. Nu imi corespundea nimic de pe harta si din teren. A fost foarte greu. Am terminat cursa dar eu si acum cred ca e imposibil de terminat o cursa pe zona asa dificila. Desi, imi plac foarte mult hartile tehnice, amanuntite, știu sa le citesc, sa pun in teren,  dar acolo mi-a fost imposibil.”

Andra Anghel se pregateste pentru Campionatul Universitar Mondial pe 17 iulie.

„Pana atunci mai am o etapa de parc oras weekendul viitor si alte competitii mai mici, de pregatire. La Roman e urmatoarea intrecere. Voi concura  in orașul meu natal. E intrecere de distanta scurta, 3 – 4 km si imi propun sa am o cursa fara eroare.”

Andra Anghel se pregateste de concursuri cu alergare, pe bucati scurte 500 metri pana la 2 km. Face alergare de durata 15- 20 km.

„Cu harta fac mai putin, nu imi permite orasul in care stau ca nu are padure si atunci antrenamentele mele sunt de alergare. Si orientare de oras, pentru etapele de sprint. Orientare fac de mica, de la 12 ani, mi-a placut si imi place mult in continuare. Am ales aceasta disciplina pentru ca e prin padure, e aer curat si fac un sport la care calitatile fizice sunt completate de cele psihice. Concentrarea in timpul cursei pentru mine a facut mereu diferenta intre locul 1 și alte locuri.”
AUTOR: Ovidiu Pețenghea