Romanii concureaza la Cupa Mondiala de Canotaj de la Belgrad

0
981
Romanii concureaza la Cupa Mondiala de Canotaj de la Begrad

Cupa Mondiala de Canotaj din Belgrad este organizata in primul weekend din iunie. In Serbia vor fi prezenți canotori din 42 de tari. Startul e programat vineri, 1 iunie la 10 (ora Romaniei). Sambata si duminica sunt finalele. 

Cupa Mondiala de Canotaj din capitala Serbiei ii gaseste pe tricolori supervizati de antrenorul federal, Dorin Alupei si de antrenorul  Antonio Colamonici.

In concurs intra  echipajul de dublu rame (2-) alcătuit din Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa. Echipajul de dublu vasle (2x) format din Ioan Prundeanu si Marian Enache. Participa  echipajul de patru rame (4-) format din Mihai-Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan-Constantin Berariu si Ciprian Huc.

Anul trecut echipajul masculin de patru rame al Romaniei a cucerit medaliile de argint, la Campionatele Europene de canotaj de la Racice (Cehia). Echipajul a fost format din Cristian Ivascu, Vlad Dragos Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa.

Cupa Mondiala de Canotaj din Belgrad ii are la start pe sportivii din echipajul Romaniei de opt plus unu (8+).

Vor intra in concurs Vlad-Dragos Aicoboae, Florin-Sorin Lehaci, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu. Antrenor este Antonio Colamonici.  

Tricolorii mai au in program Cupa Mondiala de la Linz, in Austria (21-24 iunie). Dupa inca o luna canotorii vor evolua si la Lucerna, in Elvetia (13-15 iulie).

AIMX a scris despre primele victorii la canotaj in 2018, din Italia, la Piediluco.

La 4 rame, Mihai Vasile Tiganescu a evoluat impreuna cu  Stefan Berariu, Cosmin Pascari si Cosmin Huc si au castigat cursa. Tricolorii i-au intrecut pe vicecampionii mondiali de seniori de la Sarasota, italienii Di Constanzo, Abagnale, Castaldo si Montrone!

In proba de dublu rame, Cosmin Pascari si Mihai Vasile Tiganescu s-au impus intr-o intrecere in care pe locul 3 au terminat Cosmin Macovei si Constantin Adam. Gasiti detalii aici!

Intrecerile sportivilor romani pot fi urmarite in direct aici!

Credit foto: Federatia Romana de Canotaj

Autor: Ovidiu Pețenghea