Andreea Chițu este vicecampioană europeană după finala de la Praga

150
Andreea Chițu este vicecampioană europeană după finala de la Praga

Andreea Chițu este medaliată cu argint după ce a învins-o în optimi pe belgianca Amber Ryheul. În sferturi a trecut de rusoaica Natalia Kuziutina, vicecampioană mondială anul trecut. În semifinale Andreea a învins-o pe Ana Perez Box din Spania.

Andreea Chițu este medaliată cu argint după finala cu italianca Odette Giuffrida.

Andreea Chițu este vicecampioană europeană după finala de la Praga

Andreea Chițu continuă să adune medalii în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo! Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015, a câştigat titlul european în 2012, la Celiabinsk, iar în 2015 a luat medalia de aur la Jocurile Europene.

Tot la categoria 52 kg. Alexandra Pop a pierdut în primul tur în faţa polonezei Karolina Pienkowska, învinsă apoi de Giuffrida.

Ştefania Adelina Dobre și Florentina Ivănescu vor intra în competiție la categoria 63 kg. Serafima Moscalu va concura la categoria 70 kg.

La categoria 66 kg, românul de origine rusă Petr Zhukov a fost învins în primul tur de spaniolul Alberto Gaitero Martin.

Lucian Borş-Dumitrescu a trecut în primul tur de olandezul Ivo Verhorstert, dar a cedat în optimi în faţa georgianului Vaja Margvelaşvili.

România participă cu 13 judoka la Europenele de la Praga. Vineri vor evolua Alexandru Raicu și Adrian Şulcă, ambii la categoria 73 kg. Marcel Cercea va intra pe tatami la categoria 81 kg. Alex Creţ va lupta la categoria 90 kg. Eduard Şerban intră în concurs la categoria 100 kg. Luca Kunszabo e programat la +100 kg.

Alex Cret si Eduard Serban s-au remarcat la competitia continentala si au urcat pe podium la Europenele de Juniori. Creţ a fost învins în finala categoriei de -90 kg. de francezul Francis Damier. Eduard Şerban, campion mondial de cadeţi, l-a învins pe francezul Kenny Liveze în meciul pentru medalia de bronz la categoria 100 kg.

”Practic judo de la varsta de 10 ani! Cu ajutorul tatalui meu care m-a indrumat catre acest sport cu ideea de a incerca. Fac parte din lotul olimpic de tineret si antrenorii mei sunt Emil Morar, Dan Fasie si Szoke Laszlo.”-Alex Creț

Pe AIMX aflați aici și despre ciclistul reşiţean Daniel Crista care a obținut pentru România medalia de bronz la Campionatele Europene de Ciclism pe Velodrom!