Premiera pentru Romania la sambo. Evoluția la Mondiale cu titlu suprem si medalii

106
Premiera pentru Romania la sambo. Evoluția la Mondiale cu titlu suprem si medalii

Premiera pentru Romania la sambo a incheiat Mondialele cu 4 medalii. Una de aur, una de argint si doua de bronz. Rusia a dominat intrecerile de la Novi Sad. In Serbia, rusii au obtinut 17 medalii de aur, 4 de argint si 4 de bronz. Romania a fost pe 5 dupa Rusia, Belarus, Ucraina si Uzbekistan.

Premiera pentru Romania la sambo, Volha ”Olya” Maleika este prima campioana mondiala de seniori a Romaniei la competitia suprema.

Maleika a castigat titlul mondial la categoria 68 kilograme. Nascuta la Minsk (Belarus) pe 30 iunie 1991, Olya a obtinut cetatenia romana in septembrie, iar doua luni mai tarziu a adus primul titlu mondial de seniori pentru Romania si pentru Dinamo!

Daniela Poroineanu a castigat medalia de argint la 56 de kilograme.

Lavinia Florentina Ionescu a fost medaliata cu bronz la categoria 80 kilograme.

Daniel Natea a fost medaliat cu bronz la categoria plus 100 kilograme.

Premiera pentru Romania la sambo. Evoluția la Mondiale cu titlu suprem si medalii
Natea Dani Zen și  Alex Jenariu medaliat la tineret

Anul trecut Daniel a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de sambo de la Cheongju (Coreea de Sud).

Natea a fost învins de mongolul Purevdorj Damdinsuren. Natea, consacrat ca judoka, l-a învins în optimi pe ucraineanul Stanislav Bondarenko, în sferturi a câştigat în faţa georgianului Beka Berdzenişvili, iar în semifinale s-a impus în faţa moldoveanului Denis Tachii.

Alţi patru români au ocupat locul 5 după ce au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz.

Mihaela-Daniela Chiss a fost învinsă în meciul pentru bronz la categoria 48 kgilograme de Cristian Casas (Spania). Codrina Mihaela Ionescu a pierdut partida pentru bronz cu Ana-Maria Manuşeva (Bulgaria), în limitele categoriei 60 kg. Laszlo Szoke a fost întrecut în partida pentru poziţiile 3-5 la categoria 68 kilograme de azerul Emil Hasanov. Cristian Bodîrlău a cedat în faţa belarusului Aleksei Stepankov la categoria 90 kg.

În clasamentul general pe medalii, Rusia a ocupat primul loc, cu 20 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Mongolia şi Ucraina. România a progresat față de 2019 de pe 13 pe 5.

Pe AIMX aflati aici si despre medalia obtinuta de România la Europeanul de Judo!