Andreea Elena Cucu face performanță la Karate, pe plan național și internațional

67
Andreea Cucu și Andrei Lambrea, Andrei Ghinea, Diana Buricescu și Adi Ghinea au fost în echipă în Konya, Turcia.

Andreea Elena Cucu a câștigat medalia de aur la Cupa României la Karate Interstiluri la categoria Senioare,  Kumite WKF  -50 kg. Cu această nouă victorie Andreea și-a adjudecat locul la lotul național al FRK, care va participa la Campionatul Mondial de Karate pentru Seniori (WKF).

Andreea Elena Cucu face performanță la Karate, pe plan național și internațional

Andreea Elena Cucu va concura la Campionatul Mondial din Ungaria, între 23 -29 octombrie 2023. Andreea are 21 de ani și practică Karate la Clubul Contact București, încă de la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea antrenorilor: Lambrea Cristian, Lambrea Adriana și Lambrea Andrei.

Andreea Elena Cucu este studentă în anul II, la Universitatea Titu Maiorescu, iar anul acesta a câștigat titlul de campioană universitară. Andreea a revenit de la Campionatul European de Karate Goju Ryu,  de la Liege, din Belgia, unde a concurat în perioada 14 -17 septembrie 2023 cu titlul de campioană europeană la proba Kumite WKF,  Senioare – 50 kg.

Andreea Elena Cucu este și câștigătoarea medaliei de aur, la Campionatul Mondial din Italia, la Foligno, în perioada 7 -11 septembrie 2022, la aceeași categorie.

Andreea este multiplă campioană națională la Karate Interstiluri. Pe cât de fragilă pare Andreea care are numai 45 de kilograme, pe atât de puternică și ambițioasă este conform Adrianei Lambrea.

La Cupa României, KARATE INTERSTILURI WKF 2023, a câștigat Nicolas Modi la Kata Individual Juniori. Nicolas este medaliat cu argint la Kata Individual Seniori.

Sunt rezultate de top și la nivel internațional pentru România la Karate. În perioada 14 – 17 Septembrie în Belgia, a fost organizat CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE GOJU RYU. Din delegația lotului național al Federației Române de Karate au participat la această competiție și 11 sportivi și 3 antrenori legitimați la Clubul Contact. Andreea Elena Cucu s-a impus la Kumite WKF, Senioare – 50Kg !

Ana Maria Bușilă a câștigat la Kumite WKF, U21 -68Kg !

Teodora Dinu a obținut aur la Kumite WKF, Minicadete +48Kg!

Guta Adrian este la Liège unul din protagoniștii remarcați din delegația României cu bronz la Kata, la individiual și campion cu echipa la masculin și mixt!

În acest an, în iunie, Ştefan Comănescu a adus bronz la 21 de ani României, la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska, în concursul de kumite.

Ştefan Comănescu a adus primul rezultat de top delegației române în Polonia. Bronz la Kumite! Ştefan este sportiv legitimat în cadrul Federației Române de Karate la CS Scorpion București și CS Dinamo București.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea