Au plecat la „capatul lumii”! Campionatul Mondial de alergare montana e intre 15-17 noiembrie

329

Lotul Romaniei de alergare montana a plecat marti dimineata spre Argentina. Acolo se va desfasura Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte. Mondialul incheie sezonul intre 15-17 noiembrie, în localitatea Villa de Angostura. Este prilejul ideal pentru ca sportivii nostri sa-si demonstreze valoarea.

9 romani vor alerga cu tricolorul in dreptul inimii pentru a reusi rezultate de exceptie la Campionatul Mondial de alergare montana

Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lungaLotul Romaniei a plecat spre Argentina in aceasta dimineata de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti. Ruta aleasa a fost Bucuresti – Istanbul – Sao Paolo – Bueno Aires. Din capitala Argentinei sportivii nostri vor mai avea de luat un zbor intern. Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga va avea loc sambata, 16 noiembrie. Sportivii vor alerga pe un traseu de 41,5 kilometri cu 2184 de metri diferenta de nivel. Startul se da din centrul orasului Villa de Angostura si urca pana pe varful Cerro Bayo, 1785 de metri altitudine, un masiv ce va fi acoperit de zapada.

Traseul strabate peisaje de o frumusete rara din Neuquen, Patagonia. La start se vor afla concurenti puternici din USA, Kenya, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Franta sau Spania.

Lotul feminin al Romaniei: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion

Lotul masculin al Romaniei: Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian.
ANTRENORI: Valentin Corojea, Ionuț Gălițeanu, Cristina Alexe.
DOCTOR: Beatrice Constandache.

S-a decis unde se va tine Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga in 2020

Din Patagonia in Canare. Spania va fi gazda Mondialului in 2020. Mai precis insula Lanzarote. Cea de-a 16-a editie se va tine in perioada 23-25 octombrie. Tot pe aimx.ro poti citi si despre recordurile castigatorului de la Baneasa Forest Run, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: FRA, World Mountain Running Association