Andrei Anghel s-a lansat la 50 metri spate, inot la Napoli. Reactii de la Universiada

321
Andrei Anghel s-a lansat la 50 metri spate, inot la Napoli. Reactii de la Universiada

Andrei Anghel s-a nascut pe 17 iulie 1998. In anii copilariei a fost Campion National de la primele concursuri la probele de spate si mixt. A fost pe podium cu loc 2 sau 3 la fluture si chiar la bras. Andrei a participat la Universiada de Vara de la Napoli. El s-a calificat la aceasta competitie la proba de 50 metri spate, dupa evolutia de la Campionatele Internationale ale Romaniei. Rezultate de la Internationale gasiti pe AIMX aici!

Andrei Anghel s-a calificat la Universiada de Vara de la Napoli cu timpul 25.98. A fost a doua oara cand a avut ocazia sa concureze la proba de 50 metri spate in acest an la nivel international.

Andrei Anghel s-a lansat la 50 metri spate, inot la Napoli. Reactii de la UniversiadaIn cadrul Universiadei a obtinut timpul de 25.67, un timp cotat cu 821 puncte FINA. Andrei s-a clasat pe 19 din 66 de sportivi foarte buni din intreaga lume. Cele 821 puncte FINA obtinute de Andrei la aceasta proba il claseaza pe locul 3 national(in acest moment)dupa alti doi sportivi care au participat de la varste fragede la competitii mari si au o experienta vasta. 

Andrei Anghel practica inotul de la varsta de 7 ani. A inotat o vara intreaga la indemnul doamnei Doina Potolea. Ea le-a recomandat parintilor lui continuarea cursurilor de inot la Clubul Delfinul Bucuresti. Andrei a inotat acolo pana in iulie 2012. In acel an a avut loc intalnirea decisiva pentru cariera lui Andrei!

„Anul competitinal 2018-2019 a insemnat pentru mine semnarea contractului cu CSM Bucuresti unde sansele mele de dezvoltare sunt net superioare.Impreuna cu echipa din care fac parte(Paturca Vlad,Rosioru Paul,Stan Leon,Radu Ionut,Dumitrache Tobias) si sub indrumarea antrenorului meu,Marius Grigore am participat la concursurile nationale si in luna Mai la Campionatele Internationale ale Romaniei unde mi-am indeplinit baremul de calificare pentru Jocurile Universitare de la Napoli.Astfel,in perioada 3-11 iulie am concurat la proba de 50 metri spate obtinand locul 19 din 66 cu timpul de 25.67 corespunzator punctajului 821 FINA. In acest sezon am consolidat legatura cu antrenorul meu si credem ca impreuna suntem pregatiti pentru provocarile care ne vor astepta.”-Andrei Anghel

Alaturi de Andrei,in pregatirea sportiva si psigologica sunt domnul profesor Marius Grigore si doamna psiholog Florentina Tonita.

Sunt rezultate bune obtinute pentru Romania in Italia la Jocurilor Mondiale Universitare la atletism. Aflatii vesti de la competitia din Napoli aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea