Andrei Dorin Rusu a făcut record național 0:28:38 la Brașov

0
437
Andrei Dorin Rusu a făcut record național 0:28:38 la Brașov

Andrei Dorin Rusu a făcut record național. Singura competiție de alergare World Athletics Elite Label 10K din Sud Estul Europei din acest an a intrat în istorie.

Andrei Dorin Rusu a făcut record național 0:28:38 la BrașovRecord Personal pentru Nicolae Soare 28:41 pe 10 kilometri.

Andrei Dorin Rusu a făcut record național în cursa în care Nicholas Kipkorir Kimeli și Sheila Chepkirui, ambii din Kenya, au realizat cele mai rapide performanțe alergate vreodată în proba de 10 kilometri, în România.

”Primul meu RECORD NATIONAL și sper să nu mă opresc aici. Rezultatul îmi dovedește că sunt pe drumul cel bun și mă face să îmi doresc mai mult iar pentru că astfel de rezultate vin cu o muncă în echipă, vreau să mulțumesc celor ce sunt alături de mine în cele mai grele momente.”- postare pe pagina de socializare a lui Andrei Dorin 

Șapte sportivi au terminat sub 28 de minute, Andrei Dorin Rusu a fost primul din România. El a ajuns pe locul unsprezece în 28:38 , reușind să doboare recordul național de 28:53, realizat în 2019 de Ștefan Iulius Gavrilă.

Cursa feminină a fost câștigată de Sheila Chepkirui care a terminat în 30:07, la doar 6 secunde de record mondial feminin. Agnes Ngetich, tot din Kenya, a fost a doua în 30:30, iar Sarah Chelangat din Uganda, a treia, la doar o secundă distanță, finish în 30:31.

Stella Rutto, sportiva clubului Dinamo, a terminat cursa pe locul șapte în 32:04, la doar 4 secunde de performanța istorică a Constantinei Diță. Stella aleargă să doboare recordul național.

 Brașov Running Festival s-a desfășurat în cartierul CORESI –
– Traseul este omologat și certificat AIMS și World Athletics

Florin Florea

FLORIN FLOREA- CS Colțea ”E un proiect extrem de ambițios pe care mă bucur că l-am demarat în 2021 la Brașov, convinși că putem, în câțiva ani, să facem din Brașov Running Festival – locul de întâlnire al tuturor iubitorilor alergării cu vedetele atletismului mondial și să le oferim participanților o experiență de eveniment demnă de marile orașe din occident. Cred că putem să facem ceva extraordinar pentru Brașov, dar și pentru atletismul românesc.”

Pe AIMX  citiți mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!