Alex Ion și cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman

0
316
Alex Ion și cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman

Alex Ion și cel mai rapid timp obținut la Campionatul Național, la H3RO Mamaia. Alex este primul român care a coborât sub 4 ore pe distanța de Half Ironman, în data de 18 septembrie 2022, la Belgrad, Serbia. Apoi a evoluat la Mamaia pentru record.

Alex Ion și cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman

Alex Ion și cel mai rapid timp. Record la Mamaia, după record la cursa 11Tri Belgrade în 3h 57′ 47”. În Serbia a participat și Mihai Vigariu cu finish în 4h 08′ 22”.

”3h 57’ 47” doar 6 zile a rezistat recordul pe care l-am făcut la Belgrad…ca să îl corectez la noi acasă, la cel mai mare eveniment de triatlon din România! Am trecut linia de finish În 3h 55’ 36” care reprezintă cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman (1.9km înot, 90 kilometri bicicletă și 21 kilometri alergare).” postare pe pagina de socializare a lui Alex Ion.

La 22 de ani performanța lui Alex i-a adus locul 7 în clasamentul general al concursului 11TRI Belgrade, unul dintre cele mai rapide concursuri din estul Europei. Alex Ion este antrenat de Alex Diaconu. Concursul 11TRI Belgrade a fost câștigat de sârbul Ognjen Stojanovic în 3 ore, 46 de minute și 25 de secunde.

Alex Ion este triatlonist la clubul Unstoppable, 

Concursul de la Belgrad l-a avut la start și pe cel mai rapid român pe distanta FULL: Mihai Vigariu. Sportivul care vine după o perioadă plină de încercări, cu accidentări și după ce a trecut și prin COVID, a terminat concursul pe locul 10. Vigariu a fost cel mai rapid la categoria sa de vârstă (35-39 de ani). Timpul sau: 4.08.22.

O discuție a celor doi campioni poate fi urmărită aici!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici! Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea