Andrei Enache înoată și câștigă! Evoluție de top în Franța

0
183
Andrei Enache înoată și câștigă! Evoluție de top în Franța

Andrei Enache înoată la Nisa și câștigă la Aqua Challange proba de 10 kilometri cu timpul de 1.50.54! A fost urmat de spaniolul Macario Joan și de francezul Duteil.

Andrei Enache înoată și câștigă! Evoluție de top în Franța

Andrei Enache înoată și câștigă în Franța. Elev în ultimul an de liceu la Colegiul Național Emil Racoviță, Andrei a participat la Aqua Challange Nice și a câștigat proba de 10 km.

Andrei Enache este medaliat cu argint la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate tot în Franța în proba de 100 metri într-o apă în care temperatura nu a depășit 4°C. Întrecerea a fost la Samoens, între 12 și 15 ianuarie.

În martie 2019, Paul Georgescu era singurul reprezentant al României la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate de la Murmansk, Rusia. Devenea campion mondial într-o „apă rece ca gheața” ( 0 grade), în proba de 500 de metri și ocupa locul 5 în cea de 1000 de metri, din 110 concurenți înscriși. La 4 ani distanță mobilizarea a fost impresionantă în rândul tricolorilor.

În 2022 la Miercurea Ciuc, la Naționalele în bazin de 25 de metri, medalie în componența ștafetei: Cristian Lăpădat, Stancu Vlad, Vasilescu Ștefan, Andrei Enache 4×50 mixt.

În 2021 era remarcat la Cupa României de Natație la juniori.

Andrei Enache are argint la 400 metri liber juniori pentru CSA Steaua București.

În același weekend, fostul coleg, Cristian Lăpădat a înotat în Elveția.

Înotătorii români sunt premiați în Elveția! Sportivii antrenați de Adrian Rădulescu sunt în formă la ”Memorialul Michel Bally – ediţia 33”.

La 19 ani, David Popovici a câştigat toate cele patru probe la care a participat la Nyon (Elveţia), în bazin scurt (25 de metri).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea