sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXGimnasta, Sabrina Maneca Voinea e în top patru mondial la Sol!

Gimnasta, Sabrina Maneca Voinea e în top patru mondial la Sol!

Gimnasta, Sabrina Maneca Voinea e în top patru mondial la cea de-a 52-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică din Belgia, în timp ce americanca Simone Biles a cucerit medalia de aur. Biles a cucerit al 23-lea titlu mondial. La Anvers, Biles a luat aur cu echipa, la individual compus, la sărituri, bârnă şi sol.

Gimnasta, Sabrina Maneca Voinea e în top patru mondial la Sol!

Gimnasta, Sabrina Maneca Voinea e în top patru mondial! Echipa României s-a calificat la Jocurile Olimpice, iar Ana Maria Bărbosu a fost finalistă la individual compus.

“A fost un concurs foarte frumos. M-am luptat cu cele mai bune gimnaste şi m-am luptat la aparatul meeu favorit. A fost cel mai bun sol din viaţa mea”.

Întrebată ce i-a spus Simone Biles, sportiva a răspuns: “Mi-a zis felicitări, sunt foarte bună şi la anul pot fi pe locul 1 pentru că vede, ea ştie ce înseamnă dificultate şi sol greu şi a văzut că sunt foarte bună şi la anul pot fi pe podium, chiar pe locul 1”. Declarație dată pentru COSR.

Camelia Voinea o antrenează pe Sabrina:

”Putem şi asta e tot ce contează. Sabrina a stat lângă Biles şi Andrade şi s-a încărcat cu ambiţie. Simone a felicitat-o şi a încurajat-o. Vom munci şi vom fi mai bune! Le mulţumim celor care ne-au sprijinit necondiţionat!” a declarat şi antrenoarea şi mama gimnastei, Camelia Voinea.

Echipa feminină a României s-a calificat la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani. Fetele vor evolua la Paris, după ce tricolorele au participat la Londra, în 2012.

România a ajuns la 60 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din 2024.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda și Ella Oprea Creţu formează echipa României.

Ana Maria Bărbosu, gimnasta care la Campionatele Europene de la Mersin a cucerit șase medalii de aur în concursul junioarelor, este la al doilea an de seniorat.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE