Andrei Ivanescu dupa primul ULTRA:”Am pierdut podiumul pe ultimii 3 km”

280

Andrei Ivanescu a participat sambata la concursul de alergare Ecotrail Madrid, traseul de 80 de kilometri. A fost primul ultramaraton pentru tanarul de doar 21 de ani. Iar rezultatul a fost unul incurajator pentru obiectivele alergatorului din urmatorii 3-4 ani. Andrei a terminat pe locul 6. „Mi-a fost mai frica inainte de cursa, decat in timpul ei, dar a fost exact cum a zis o prietenă: „timpul trece, km la fel””, a declarat pentru aimx.ro sportivul.

Andrei Ivanescu a reusit un loc 6 la Ecotrail Madrid. A ajuns la finish in 6 ore, 49 de minute si 31 de secunde

Andrei Ivanescu a intrat in „lumea ultra” la Madrid. A optat pentru un concurs de 80 de kilometri cu 1250 de metri diferenta de nivel.”Am plecat cumva fara asteptari foarte mari. Voiam doar sa testez nutritia, cum se comporta organismul pe o distanta asa lunga, ca sa vad unde am de lucrat pe viitor. Planul a mers bine. Am ajuns doar cam deshidratat la finish” a povestit Andrei care a dezvaluit si cum a aratat strategia sa. „Am putut sa alerg cum mi-am dorit primii 60km. Am trecut maratonul destul de relaxat in 3 ore si 12 minute (700m+). Dupa km 60 nu am mai putut ține rimul cum mi-am dorit. Au urmat inca 18km de alergare usoara, intre 6 – 6:30 min/km, pe teren variat. Din pacate și podiumul l-am pierdut pe ultimii 3km. Nu știu cum pot unii alerga cu 4:30/km pe ușoară urcare după 75km de cursa. Sper să aflu și eu pe pielea mea la un moment dat”. 

Andrei Ivanescu: „Pot spune ca sunt mulțumit in general. Am reușit sa fug integral traseul”

Andrei Ivanescu primul ultraViteza medie a fost undeva la 5 minute/kilometru fara a lua in calcul pauzele de la drop point (km 44) si „stationarea” de la km.64 unde s-a alimentat mai consistent. A fost primul pas pentru Andrei catre concursurile de ultramaraton pe care vrea sa le frecventeze cu regularitate in urmatoarea perioada. „In urmatorii 3-4  ani am sa fac usor, ușor trecerea spre concursurile de ultramaraton montan, cu distante de pana la 100 mile. Evident, e și UTMB-ul în plan. Dar mai am de crescut până atunci. Ma simt insa ok si cred ca sunt pe drumul cel bun”.

La Madrid s-a impus Oscar Lattore Conesa in 5.51.03. 112 concurenti s-au aflat in total la start.

Andrei Ivanescu are doar 21 de ani. Este student la Brasov. A renuntat la Facultatea de Iginerie Mecanica dupa 2 ani, in detrimentulo Facultatii de Educatioe Fizica si Sport, tocmai pentru a se putea antrena mai bine.Este legitimat la CSU Cluj Napoca. Pana in urma cu 4 luni l-a avut antrenor pe Gabriel Hurmuz, iar de atunci se pregateste singur. Deocamdata…

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx, REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire