Andrei Oltean este canotorul sef de promotie si paramedic voluntar la SMURD

187
Andrei Oltean este canotorul sef de promotie si paramedic voluntar la SMURD

Andrei Oltean a absolvit la profilul Stiinte ale Naturii, cu media 9,32 la  Liceului Teoretic “Gheorghe Marinescu” din Targu Mures. Fostul canotor este seful de promotie si paramedicul voluntar la SMURD.

Andrei Oltean a absolvit cursul de stingere si a obtinut calificarea profesionala de paramedic.

”In 2018 am fost nevoit sa renunț inclusiv la sport si la Lotul National al Romaniei din cauza unor probleme medicale. A fost o leziune de gradul 1 la coarnele posterioare meniscale si leziuni parcelare la ligamentul patelar. Pe plan extern nu am mai reusit sa ajung sa concurez. ”-Andrei Oltean

Andrei Oltean este canotorul sef de promotie si paramedic voluntar la SMURD

Andrei a invatat, a practicat sport și a activat ca voluntar. In clasa a 10-a fost la Orșova, fiind recrutat in lotul national al Romaniei de Canotaj. Andrei a devenit voluntar in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Horea” al judetului Mures.   A participat la concursuri scolare. Concursul Național de Chimie “Coriolan Drăgulescu” si Concursul Național de Matematică “Adolf Haimovici”.

Rezultatele lui Andrei:

Loc 2- 8+M la Campionatul Național Seniori-tineret 18-19.09.2018 Snagov. Loc 3- 4+M la Campionatul National de Seniori-Tineret 18-19.09.2018 Snagov.

Loc 2- 4+M I la Campionatul National de Juniori 5-8.07.2018 Iasi.

Loc 3-4+M I la Campionatul National de Fond Juniori 7-8.04.2017 Timisoara. Loc 3- Echipe 2 J II la Loc 3- 4+M la Campionatul National de Fond Tineret-Seniori 5-6.04.2017 Timisoara la Campionatul National de Ergometru Tg. Mures 11.03.2017.

Pentru Andrei urmeaza sa sustina un examen pentru admiterea in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „George Emil Palade” din Targu Mures, la specializarea Medicina Generala.

Pentru Andrei urmeaza o cariera in domeniul medical. A facut sport contra cronometru, e eficient cand e pus sub presiune si va activa in regimul de urgenta.

Pe AIMX puteti citi aici si despre Simona Radiș si Ancuța Bodnar. Componentele barcii de dublu vasle sunt medaliate cu argint la Campionatele Mondiale de seniori de la Linz si cu aur la Campionatele Europene sub 23 de ani.

Autor: Ovidiu Pețenghea