Andrei Preda a câștigat Bucegi Winter Race și și-a apărat trofeul câștigat în 2020

151
Andrei Preda a câștigat Bucegi Winter Race și și-a apărat trofeul câștigat în 2020

Andrei Preda a câștigat Bucegi Winter Race în fața lui George Jinga. Constantin Surdu a fost al treilea. La feminin s-a impus Andreea Manea în fața Cristinei Manea. A treia a fost Alecsia Enache.

Andrei Preda a câștigat Bucegi Winter Race în 1.01.00. Jinga a încheiat în 1.02.41. Al treilea clasat, Constantin Surdu a terminat în 1.04.30.

Andrei, George și Constantin au reprezentat România la Mondialele de Schi Alpinism.

Dupa un start de sezon întârziat din lipsa zăpezii a urmat o perioadă încărcată cu multe ore de antrenament. Obiectivul a fost pregătirea sportivilor pentru Campionatul Mondial!

George Jinga are motive de satisfacție, iar antrenorul Rareș Manea este mulțumit după evoluția tricolorilor în Andorra la Mondiale!

”Vreau sa îi felicit pe toți sportivii lotului care s-au întrecut de la egal la egal cu cei mai buni sportivi din lume. Trebuie să remarc rezultatul excepțional obținut de George Jinga la proba de individual locul 4 (U18)! Da, confirmă este în top 4 mondial!Felicitari!” Rares Manea pe pagina de socializare.

George Jinga a fost pe locul 4. Rezultatele de la individual U18 cu Petrut Cotinghiu pe locul 20 Daniela Coşofreț locul 13, la U20 Constantin Surdu locul 17 și la Seniori George Colţea locul 43.

La Bucegi Winter Race câștigătorii din 2020 și-au apărat trofeele. Andrei Preda și Andreea Manea s-au impus. Andreea a terminat în 1.23.55. A doua clasată, Cristina Manea a încheiat în 1.25.12. Alecsia Enache a încheiat pe 3 în 1.32.30.

Concursul de schi de tură s-a ținut în zona telecabinei Peștera. Sportivii au venit pregătiți cu schiuri și clăpari de tură, piei de focă, bețe, cască și ochelari de schi, folie de supraviețuire, tranceiver de avalanșă, lopată, șnur și sonda de avalanșă, rucsac de tură.

Traseul de concurs îl găsiți aici!

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea