Vlad Dascălu se impune la Valladolid în etapa din circuitul Open Espana XCO

57
Vlad Dascălu se impune la Valladolid în etapa din circuitul Open Espana XCO
sursa Federația Română de Ciclism

Vlad Dascălu se impune după o oră 34 minute și 14 secunde în fața spaniolilor David Valero Serrano şi Jofre Cullell Estape. Ciclistul român este calificat la Jocurile Olimpice la disciplina mountain bike. 

Vlad Dascălu se impune la mountain bike, în Marele Premiu al oraşului Valladolid!

Vlad Dascălu concurează pentru Team Trek Pirelli. La Valladolid l-a devansat pe David Valero Serrano (BH Templo Cafes UCC) cu 13 secunde. Jofre Cullell Estape (Primaflor Mondraker XSauce) a terminat cu o întârziere de 23 de secunde.

Vlad Dascălu se impune la Valladolid în etapa din circuitul Open Espana XCO
sursa foto Traian Olinici

”Mi-am jucat bine cărţile. Am economisit bine pentru ultimul meu tur şi a doua staţie de răcorire fost locul unde s-a decis cursa. De acolo am păstrat un mic decalaj, deşi am suferit mult”, a declarat Dascălu, citat de site-ul Federaţiei Spaniole de Ciclism.

Vlad Dascălu are în program și întrecerea din cadrul Openului Spaniei, pe 2 mai, la Sabinanigo, în provincia Huesca.

Vlad Dascălu este campion mondial la sub 23 de ani, titlu obținut în 2019 la cross country (XCO).

A fost a 30-a editie a Mondialelor, iar Dascalu a fost cel mai valoros dintre cei 77 de concurenti.

Vlad Dascalu a devenit primul campion mondial din istoria ciclismului romanesc. Performanta a fost obtinuta la Mont-Saint-Anne, Canada

rezultat istoric pentru ciclismul romanesc

 Vlad Dascalu a condus cursa cap-coada. A reusit sa se descurse excelent pe un traseu ud, pentru ca a plouat inaintea cursei. Vlad a concurat alaturi de cei mai puternici rideri din lume la U23. 77 de concurenti au fost in total la start. A terminat cele 6 bucle in timpul de 1 ora, 19 minute si 50 de secunde. Aavut un avans de aproape 2 minute fata de valorosul elvetian Filippo Colombo.

In baza unui proiect initiat de persoanele responsabile cu activitatea de Mountain Bike din cadrul FRC, in urma rezultatelor de exceptie din 2019 si a promisiunii pentru viitor pe care rezultatele riderilor romani o fac, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a aprobat formarea lotului olimpic de Mountain Bike XCO al Romaniei.
Vlad Dascalu, Ede Molnar si Logigan Lucian sunt cei trei componenti de baza !

Pe AIMX  aflați aici și vești din scrimă!