Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul al doilea în proba de aruncare a greutăţii

146
Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul al doilea în proba de aruncare a greutăţii

Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul al doilea la reuniunea indoor din Cehia.

Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul al doilea cu o aruncare de 20,36 metri, fiind devansat de cehul Tomas Stanek, carer a stabilit cea mai bună performanţă mondială a anului, cu 21,43 metri, la reuniunea din circuitul Indoor Tour Bronze al World Athletics.

Atletul român a fost urmat de suedezul Wictor Petersson, care a reușit o aruncare care a măsurat 19,59 metri.

Anul trecut, Toader a câștigat întrecerea care s-a desfăşurat pe stadionul Camilo Cano din La Nucia

Atletul român Rareş Toader a câştigat concursul de aruncarea greutăţii în Liga Joma

Rareş Toader a concurat pentru clubul Playas de Castellon, care a devenit campion al Spaniei, pentru al 14-lea an consecutiv, cu un total de 133 puncte. Playas de Castellon a devansat-o pe Barcelona (124 puncte) şi clubul Real Sociedad (94 de puncte).

Recordul personal al lui Rareş Toader în aer liber este de 21,29 metri pe care l-a stabilit la Brno, în Cehia, în iunie 2021.

Rareș a făcut record în mai, în Grecia! 20.71 la Andreas Vergotis Municipal Stadium, Argostoli. Rezultatul obținut era atunci Season Best, locul 1 și record al competiției. În 2021, Rareş Toader arunca 21.29 la Sports Stadium CESA VUT, Brno, în Cehia.

Rareș Toader a fost al șaptelea atlet român care făcea baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El reușea atunci și corectarea recordului național al României. Baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice era de 21,10 metri.

Tot Rareș Toader stabilise recordul național, la începutul lunii, la Campionatul Naţional de la Cluj-Napoca. El avusese atunci o încercare de 21,06 metri.

Rareș Toader a avut o ascensiune fulminantă. La 16 ani câștiga medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht în Olanda.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!