Andrei Robert Nica e campion la monobob! Cezar Popescu l-a descoperit

300
Andrei Robert Nica e campion la monobob! Cezar Popescu l-a descoperit

Andrei Robert Nica s-a impus in decembrie in concursul de monobob din Innsbruck – Tyrol, Austria. Sezonul competitional 2019 – 2020 l-a inceput cu patru concursuri de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret Laussane 2020.

Andrei Robert Nica a ajuns pe locul al doilea in lume la categoria sa de varsta si s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret Laussane 2020!

La Lillehammer (Norvegia) Andrei a obtinut locul 3 si a facut record de start al partiei. Tot pe locul 3 a fost si la al doilea concurs. Au urmat doua concursuri pe partia din Konigssee (Germania) unde a ocupat locul 6 la primul concurs si locul 3 la al doilea concurs.

”In primavara anului 2017, antrenorul de bob de la CSO Sinaia a venit la scoala mea din Azuga. Eram in clasa a 9-a. M-a selectionat pentru monobob in vederea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020 din Laussane – Elvetia. Am iesit pe gheata tot cu domnul antrenor Popescu Cezar impreuna cu a mea colega Georgeta Popescu. Formam atunci lotul national de monobob din Campina. Am invatat sa pilotez monobobul. Am facut antrenamente de pilotaj pe partiile: Lillehammer (Norvegia) si Innsbruck (Austria) si totul a fost bine. Am obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din Laussane – St. Moritz 2020.”-Andrei Robert Nica

Andrei e pregatit pentru seria de intreceri din 2020! Startul e in Elvetia.

Andrei Robert Nica e campion la monobob! Cezar Popescu l-a descoperit
Andrei – Robert Nica cu Sebastian Bolboaca şi Dinca Petru-Rares în Innsbruck – Tyrol (Austria).

”Voi pleca cu lotul olimpic (eu, Georgeta Popescu, Antonia Sarbu, antrenor Popescu Cezar) pe data de 6 ianuarie. Concursurile la Lausanne sunt pe 19.01.2020 la fete iar concursul baietilor pe 20.01.2020.
Obiectivul acestui lot este obtinerea a cel putin o medalie la proba de monobob.”-Andrei Robert Nica

Andrei a incheiat 2019 cu obtinerea titlului de campion national la monobob din cadrul Campionatelor Nationale de bob/sanie/skeleton care s-au tinut in Igls(Austria).

”Imi place sportivitatea, fair play-ul precum si atmosfera placuta realizata intre antrenori si sportivi. Este un sport periculos dar mai mult de atat este un sport frumos care m-a dezvoltat atat fizic cat si intelectual facandu-ma un adevarat luptator in viata!”-Andrei Nica

Pe AIMX puteti citi aici si despre recordurile doborate intr-o cursa celebra de 10km: Corrida de Houilles!

Autor: Ovidiu Pețenghea