Recorduri doborate intr-o cursa celebra de 10km: Corrida de Houilles

188

Corrida de Houilles este o cursa celebra de 10 kilometri. Se desfasoara intr-o suburbie a Parisului, la nord vest de capitala Frantei. Cursa este recunoscuta pentru atmosfera extraordinara facuta de localnici pe toata lungimea traseului. In 2019 au cazut doua recorduri: recordul cursei si recordul Frantei la feminin. Cursa a fost o „afacere” a atletului franco-elvetian Julien Wanders in 2017 si 2018. In urma cu doi ani a doborat recordul Frantei, iar anul trecut pe cel al Europei: 27.25, stabilind astfel si cel mai valoros timp al competitiei.

Corrida de Houilles a avut loc in dupa amiaza zilei de duminica, 29 decembrie. Cursa a fost infiintata in anul 1972

Corrida de HouillesKenyanul Daniel Simiu Ebenyo (foto)a castigat Corrida de Houilles in 2019. A pulverizat recordul lui Wanders cu 13 secunde si l-a dus la 27 de minute si 12 secunde. Pe pozitia a doua s-a clasat etiopianul Haftu Teklu in 27,43 despartit de doar cateva sutimi de secunda de francezul Jimmy Gressier 27.43.

La feminin s-a reusit un nou record al Frantei pe distanta de 10 kilometri. Liv Westphal a oprit cronometrul la 31.15. Recordul Frantei nu i-a permis insa sa urce pe podium. S-a impus Norah Jeruto, Kenya, in 30.32. Pe locul al doilea, ca si la masculin, a venit un sportiv din Etiopia:Nigsti Haftu Tesfay 30.52. Ultima treapta a podiumului i-a revenit tot unei etiopience: Gete Alemayehu, 31.08.

Cursa populara a fost castigata de Sebastien Nordest in 31.24.

Tot pe aimx.ro poti descoperi un om care sfinteste cu adevarat locul, „creatorul” sectiei de schi alpinism de la clubul caraimanul Busteni, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.corrida-houilles.fr