Andrei Simon inoata ca sa ajunga la Napoli. Viseaza sa faca baremul mondial!

0
1109
Andrei Simon inoata ca sa ajunga la Napoli. Viseaza sa faca baremul mondial!

Andrei Simon inoata ca sa se califice pentru Campionatul Mondial Universitar.  Evenimentul va fi organizat in iulie, in Italia, la Napoli. Simon e ambitios si dupa ce va lua fiecare etapa in parte vrea sa atace si calificarea pentru Jocurile Olimpice. AIMX a aflat povestea lui Andrei Simon!

Andrei Simon a avut 6 clasari pe podium in perioada 22-24 februarie la intrecerea internationala de la Hódmezővásárhely, in Ungaria!

Printre rezultatele cele mai bune ale lui Andrei se numara titluri de campion national, locul 5 la 200 metri mixt la Campionatul Balcanic. A obtinut locurile 7 si 8 la 200 metri, respectiv 100 metri bras la Campionatul Tarilor Central Europene.

Concursul din Ungaria din perioada 22-24 februarie a fost primul din anul acesta pentru Andrei.

Andrei Simon a castigat la Hódmezővásárhely in proba de 50 de metri liber. La 100 de metri a facut record personal si a terminat pe locul doi. La 200 de metri liber a fost tot pe locul doi. Aceasi pozitie la finish a fost si la 100 metri fluture. Andrei a incheiat pe 3 la 50 de metri spate si pe doi la 200 metri mixt.

„Am inceput sa inot cand aveam 4 ani. Parintii mei m-au trimis la inot pentru ca imi placea foarte mult sa ma joc in apa si sa mai imi consum din energie. De acolo, prin cateva sfaturi de la antrenorii din bazin am ajuns la performanta. Fac acest sport cu cea mai mare placere si dupa atatia ani”-Andrei Simon

La Cluj, Andrei l-a cunoscut pe Șoit Philgas iar parteneriatul este de succes!

„Am lucrat cu mai multi antrenori. Dupa ceva timp a venit momentul sa plec la facultate si am ales Clujul. Aici am inceput colaborarea cu domnul antrenor Șoit Philgas. De cand lucram impreuna pot spune ca am avut un progres remarcabil. Obiectivul principal pentru acest an este reusirea baremului de calificare pentru Campionatul Mondial Universitar. Competitia va avea loc in Napoli, Italia. In viitor vreau calificarea pentru Jocurile Olimpice!”-Andrei Simon

Pentru Andrei, urmatorul concurs de pregatire si verificare este in perioada 2-3 martie la Oradea. Andrei Simon va inota apoi la Campionatul National din Bacau in perioada 20-24 martie.

Autor: Ovidiu Pețenghea