Ania Caill a incheiat evolutia la Campionatele Mondiale de Schi Alpin, de la Are!

0
1227
Ania Caill a incheiat evolutia la Campionatele Mondiale de Schi Alpin, de la Are!

Ania Caill a incheiat in 1:05.53 Coborarea din Suedia! Castigatoarea titlului mondial a fost slovena Ilka Stuhec. Este a doua  medalie de aur consecutiva in proba de Coborare, la Campionatelor Mondiale pentru Stuhec! Din 1989 o schioare nu si-a mai aparat titlul la Coborare! Stuhec a incheiat in 1:01.74. Americanca Lindsay Vonn a obtinut  medalia de bronz la ultima ei cursa din cariera. 

Ania Caill a incheiat in top 30 mondial Slalomul Super Urias si pe 37 Coborarea! Rezultate aici!

Ania a fost la 3 secunde de Vonn! 53 de sportive au fost pe partie la startul primului antrenament de coborare! Doar 37 au mai „indraznit ” astazi sa intre in cursa!

„Sunt  singura sportiva care este tot sezonul fara o echipa, fara antrenor, fara skiman, etc. Bineinteles ca nu am avut vreodata acest obiectiv sa ma aflu aici in asemena conditii. Daca ma intrebati acum cativa ani cu siguranta nu as fi crezut ca se va intampla asta. Dar fiecare avem propria istorie. Am invatat zi de zi sa ma confrunt cu orice obstacol care imi apare in cale. Am invatat sa adaptez obiectivul in functie de variabilele din jurul meu. In momentul asta sunt foarte mandra de nivelul pe care l-am obtinut singura, sunt mandra de felul in care schiez.”-Ania Caill pe pagina de Facebook

Caill a incheiat pe 28 la prima cursa de la Mondialele de schi de la Are, in Suedia. A fost o mansa selectiva. Nu mai putin de 16 concurente nu au terminat intrecerea la Super G!  A fost o cursa grea, vizibilitate minima, extrem de multe abandonuri.  Duminica pe un traseu redusa ca lungime, la fel ca in cursa masculina de sambata, Stuhec s-a impus! Schioarea de 28 ani a obtinut al doilea ei titlu mondial la Coborare. Slovena devine prima schioare care isi apara titlul mondial la Coborare dupa Maria Walliser. Elvetianca s-a impus in 1987 si 1989.

In clasament, Stuhec a fost urmata de reprezentanta Elvetiei,  Corinne Suter si de celebra Lindsey Vonn. Americanca paraseste circuitul mondial cu 82 de victorii in Cupa Mondiala, un record pentru probele feminine. Vonn are trei medalii olimpice si opt medalii mondiale, dintre care doua de aur. La 34 ani, Vonn a devenit cea mai in varsta medaliata la un Mondial. Vonn ramane cu regretul ca nu a reusit din cauza accidentarilor  sa doboare recordul de victorii la Cupa Mondială (86). Recordul este detinut de Ingemar Stenmark.