Antoanela Manac este medaliata cu bronz la Aquatlon WBG in Qatar

0
814
Antoanela Manac este medaliata cu bronz la Aquatlon WBG in Qatar

Antoanela Manac este din nou medaliata pentru Romania in strainatate. Antoanela a terminat Aquatlonul in 30:17. Castigatoarea, reprezentanta Spaniei, Francisca Tous a terminat in 29:38.

Antoanela Manac este nascuta in 1995 si reprezinta cu succes Romania in strainatate. In Qatar si-a facut cadou medalia de bronz pentru aniversarea zilei de nastere pe 14 octombrie.

Antoanela s-a nascut la Constanta. La 4 ani, parintii au inscris-o la cursuri de inot. Dintr-o simpla joaca a trecut la sportul de performanta. La prima participare la o competitie oficiala, un concurs international pentru copii si juniori, a castigat trei medalii de aur. 

Antoanela Manac este medaliata cu bronz la Aquatlon WBG in QatarANOC World Beach Games se afla la prima editie. Competitia este cunoscuta ca Jocurilor Olimpice de Plaja. Sunt prezenti peste 1200 de sportivi din 97 de tari concurand la 17 disclipine sportive. Romania are 10 sportivi la 2 discipline, Aquathlon si Lupte. Antoanela Manac – numarul 1 pe lista de start – si Rebecca Pojar au evoluat foarte bine. Antoanela a castigat, in timp ce Rebecca s-a clasat pe 17.

In septembrie Antoanela a concurat la Olimpic Triathlon Asian Cup si a terminat pe 4!

”Am luat startul la triatlon olimpic in Aqaba, Iordania. Am avut un rezultat acceptabil. Tranzitia dintre probe a fost pe plaja si din cauza nisipului din adidasi am avut de suferit capatand basici si rani. Aceasta luna a fost incarcata. Am avut 3 competitii consecutive si acest lucru se resimte dar sper sa ma recuperez si sa tin pasul in continuare.”-Antoanela Manac

Antoanela a terminat in Qatar pe trei dupa Francisca Tous (29:38). Pe doi a fost Kseniia Levkovska (30:03) din Azerbaijan. 

Anul acesta Antoanela Manac a participat la primul triatlon indoor si a concurat in finala! In calificari Antoanela Manac a obtinut locul 4 in seria in care a concurat. In semifinale a trecut linia de finish pe locul 2. In finala si-a asigurat  locul 10 la general si a punctat  in clasamentul european. Nina Eim din Germania, Sandra Dodet din Franta si Valentina Riasova din Rusia s-au intrecut pentru victorie! Clasamente aici!

Autor Ovidiu Pețenghea