Larisa Florian e pe podium la Openul European de Judo din Estonia

292
Larisa Florian e pe podium la Openul European de Judo din Estonia

Larisa Florian e pe podium la Tallinn. La 23 de ani sportiva a ales sa concureze pentru Azerbaidjan si a obtinut in octombrie a doua medalie pentru noua tara pe care o reprezinta pe plan european! Larisa a trecut de rusoaica Olga Gagarina si apoi a castigat grupa B dupa victoria in fata portughezei Wilsa Gomes. 

Larisa Florian e pe podium la Tallinn dupa victoria in fata germancei Nora Bannenberg. In semifinale a pierdut in fata reprezentantei Frantei, Priscilla Gneto.

Larisa Florian a vorbit pentru AIMX si dupe ce a cucerit prima medalie pentru Azerbaidjan. Larisa a fost pe 3 la Openul din Luxemburg luna trecuta

Larisa Florian e pe podium la Openul European de Judo din Estonia”O medalie specială, prima medalie pentru Azerbaidjan și prima medalie in categoria 57 kg. A fost o competiție de adaptare in categoria noua. Impreună cu antrenorul meu am decis ca slabirile pentru categoria 52 nu îmi făceau bine și cel mai bine ar fi sa urc intr-o categorie superioară. Imi doresc și să obțin o medalie la Jocurile Olimpice. Sunt bucuroasă de schimbarea pe care am făcut-o. Am fost foarte bine primită de către noua mea echipă și am susținere maximă din partea federației. Drumul spre calificare la Jocurile Olimpice continuă anul acesta cu Openul continental din Estonia, Grand Șlam-ul de la Abu Dhabi, Grand Prix-ul din Australia și Grand Șlam-ul de la Osaka.”-Larisa Florian

AIMX a prezentat povestea de succes incheiata  emotionant pentru Larisa la World Judo Masters cand concura pentru Romania!

Larisa Florian a avut sansa sa reprezinte Emiratele Arabe Unite. Azerbaidjanul a fost insa alegerea care ii permite sa faca in continuare performanta. Larisa s-a remarcat printre cele mai bune judoka ale lumii. Pentru 2020 va avea sansa sa lupte la Jocurile Olimpice de la Tokyo daca strange punctajul necesar.

Pe AIMX aflati si cine a castigat 10k la Maratonul Bucurestiului! Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea