Argint mondial la C1 500 după 36 de ani. Protagonistul este Cătălin Chirilă

0
328
Argint mondial la C1 500 după 36 de ani. Protagonistul este Cătălin Chirilă
sursa COSR

Argint mondial la C1 500 după 36 de ani! Cătălin Chirilă s-a întrecut pentru victorie în Canada cu brazilianul Isaquias Santos. Cătălin Chirilă este calificat şi în finala de la canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri, programată duminică.

Argint mondial la C1 500 după 36 de ani. Protagonistul este Cătălin Chirilă
sursa Facebook, Kondrat Petre

Argint mondial la C1 500 după 36 de ani de la reușita lui Aurel Macarencu, pentru România, Cătălin Chirilă urcă pe podiumul de premiere! Precedenta medalie câștigată de România la Mondiale era obținută în 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 de metri.

Antrenorul principal Florin Popescu supervizează evoluția românilor la Mondialele de la Halifax.

Cătălin Chirilă a reușit a doua calificare direct în finala Campionatelor Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, Canada.Cătălin a trecut primul linia de sosire la C1-1000 metri depășindu-l pe campionul olimpic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, brazilianul Isaquias Santos. Finala e programată pe 7 august. Cătălin colaborează cu antrenorii Florin Popescu și Petre Kondrat!

Cătălin s-a antrenat pe apa lacului Banook. Antrenorul Florin Popescu are amintiri plăcute legate de baza de competiție, în 1997, la Mondiale, el a câștigat aur la C4 -1000 metri și argint la C4 -500 metri în echipaj cu Marcel Glăvan, Cosmin Pașca și Antonel Borsan. La ediția din 2009 a Mondialelor, tot pe apa lacului Banook, un alt echipaj de C4 -1000 metri a luat bronz, Silviu Simioncencu, Cătălin Costache, Iosif Chirilă și Andrei Cuculici. Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Competiția se poate vedea live, aici!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Pe lângă cursa “regină”, de 6 zile, se mai desfășoară probe de 24, 48, 72 de ore sau o probă multi-stage de 300 de kilometri.

“Competiția este pentru toată lumea care iubește alergarea. Trebuie să îți placă foarte mult și să fii motivat să încerci ceva nou. Nu sunt puse condiții de participare, în afara faptului ca participanții să fie sănătoși. Este o condiție primordială pentru a lua parte la astfel de curse” a declarat Adrian Bonțiu, organizatorul Transylvania 6 Days.  

Autor Ovidiu Pețenghea