Vara pakistaneză a lui Adrian Laza cu 3 vârfuri de peste 8000 de metri

13
Vara pakistaneză a lui Adrian Laza cu 3 vârfuri de peste 8000 de metri

Vara pakistaneză a lui Adrian Laza cu 3 vârfuri de peste 8000 de metri. În doar 2 ani, între 57-58 de ani, Adrian a urcat 7 ”optmiari”, ajung#nd la un total de 10!

Vara pakistaneză a lui Adrian Laza cu 3 vârfuri de peste 8000 de metri reprezintă o performanță la care Adrian a fost acompaniat de partenerii lui de expediție Tenji Sherpa, Chhangba Sherpa și Peme Sherpa. 

Vara pakistaneză a lui Adrian Laza cu 3 vârfuri de peste 8000 de metri

”Vara pakistaneza a fost prolifica pentru Adrian. In 27 de zile, 3 varfuri de peste 8000 de metri i-au ingaduit sa cuprinda cu ochii, cu sufletul si cu mintea frumuseti tulburatoare: nu e pic de verde acolo si, totusi, peisajele sunt magnifice – la fel cum si omul, pentru cateva minute, merita sa se simta. Dupa un teribil efort, dupa frig cumplit sau soare arzator, pe ninsoare sau vant, dupa sete sau foame, cand fiecare os si muschi doare, dupa nopti nedormite si frici nerostite, purtand in suflet sperante nebune si rugile celor de acasa, 3 Uriasi i-au dat voie sa se simta unul dintre „cuceritorii inutilului”. Au facut-o pentru ca Adrian e teribil de muncitor, e incapatanat ca un catar si nu renunta oricat de greu ar fi, e modest si stie ca muntii se respecta, nu se cuceresc, e bun si generos si, mai ales, pentru ca vrea sa ne transmita noua, tuturor, ca varsta nu trebuie sa fie o piedica in a-ti implini visurile. In doar 2 ani, la varstele de 57-58 de ani, Adrian a urcat 7 optmiari, ajungand la un total de 10. O performanta extraordinara si un mesaj: se poate!” a postat Ina Laza pe pagina de socializare.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea