Argint pentru Ovidiu Ionescu la Mondialele de Tenis de Masa! Premiera istorica!

430
Argint pentru Ovidiu Ionescu la Mondialele de Tenis de Masa! Premiera istorica!

Argint pentru Ovidiu Ionescu si partenerul de dublu spaniolul Alvaro Robles la Budapesta! In finala chinezii au fost mai buni.  Asiaticii au castigat primul set cu 11 la 3. Ovidiu si Alvaro au replicat si au castigat setul secund cu 11 la 8. Actul al treilea a revenit tandemului Long Ma/Chuqin Wang. A fost 11 la 7. Chinezii nu au mai pierdut pana la final. Setul 4 a fost castigat ca si primul cu 11 la 3. Ultimul act a fost adjudecat cu 11 la 5.

Argint pentru Ovidiu Ionescu este o medalie care vine dupa 19 ani la Mondiale pentru Romania!

Performanta lui Ovidiu Ionescu este una unica pentru tenisul de masa romanesc. Este primul tricolor medaliat la dublu la campionatele mondiale. Romania avea pana la aceasta editie la masculin medalii doar pe echipe.  Argintul a fost castigat in 1936  de Victor Vladone, Farkas Paneth, Marin Vasile Goldberger. Bronzul a fost castigat  in 1956  de Matei Gantner, Tiberiu Harasztosi, Paul Pesch Toma Reiter si Mircea Popescu.

Ovidiu Ionescu va implini pe 28 iunie 30 de ani. Buzoianu  a readus tenisul de masa romanesc pe podium la Campionatul Mondial. Precedenta performanta era bifata de echipa feminina formata din Otilia Bădescu, Mihaela Steff, Ana Gogoriță si Antonela Manac. Tricolorele castigau bronz  in 2000 la Kuala Lumpur (Malaezia).

La Mondiale, la feminin Angelica Rozeanu a dominat pentru Romania Tenisul de Masa si a fost sextupla campioana consecutiv la simplu. China nu mai pierdut la feminin aurul din 1995. La masculin chinezii sunt campioni mondiali neintrerupti din 2005.

Ovidiu Ionescu a vorbit despre parteneriatul cu Alvaro Robles!

„Ne cunoastem de foarte mult timp. Am fos la un moment in acelasi centru din Germania. Acolo am hotarat sa jucam impreuna si am reusit sa castigam in fata campionilor mondiali en-titre din China. La Europene ne-am oprit in sferturi dupa o mare batalie. Acum am ajuns intr-o finala si am o medalie la care nici cand m-am apucat de acest sport nu credeam ca o pot obtine!”-Ovidiu Ionescu live pe Facebook 

Va reamintim parcursul lui Ovidiu Ionescu pana in finala jucata contra chinezilor, aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea