Arian Falaus e un campion in refacere. A fost in top 5 la Judo in 2019

308
Arian Falaus e un campion in refacere. A fost in top 5 la Judo in 2019
Locul 1 la campionatul national 2016 la 55 kg - Arian Fălăuș în Baia Mare .

Arian Falaus a avut o fractura de tibie in urma cu doi ani iar medicul de la acea vreme a considerat ca nu este nevoie de operatie. Lui Arian i-a fost fixat doar piciorul cu gips pe o perioada foarte lunga. Ulterior decizia s-a dovedit a fii una gresita. Piciorul s-a sudat gresit rezultand o diferenta de 3.6CM intre membrele inferioare. Timp de aproape 2 ani Arian a trait cu acest handicap!

Arian Falaus este apreciat de CSS LPS Bihorul si a fost votat in top 5 in 2019 dupa colegii David Popa, Raul Dobocan, Timea Vlad si Adriana Barani.

Iata Topul la sfarsitul anului:

1. David Popa (antrenor Emil Morar), 2. Raul Dobocan (antrenor Alexandru Goncearenco), 3. Timea Vlad (antrenor Alexandru Goncearenco), 4. Adriana Barani (antrenoare Olimpia Ianc), 5. Arian Fălăuș (antrenor Emil Morar).

Arian Falaus e un campion in refacere. A fost in top 5 la Judo in 2019In prezent Arian este operat de medicul Ion Donica in Mangalia (specialist in alungirea oaselor ). Arian este supus interventiei care consta in fracturarea tibiei si montajul unui aparat special de alungire. Prin aceasta procedura osul este alungit zilnic 1mm rezultand internarea pe o perioade de 40 de zile plus 60 de zile purtarea aceluias aparat ca fixator. Dupa aceste 100 de zile va urma o perioada de 12 luni de recuperare medicala. In concluzie viata unui sportiv de performanta este pusa sub semnul intrebarii.

Arian Falaus e un campion in refacere. A fost in top 5 la Judo in 2019”Am vorbit despre aceasta alungire de os sa auda si altii care au ramas cu sechele in urma unor accidente sau cei care s-au nascut cu diferente majore intre membre. Pot sa va spun ca am vazut un baiat care s-a nascut cu o diferenta de 6 cm la femur. Baiatul avea 18 ani si i-a fost redat baiatului zambetul pe buze.  L-a readus la normalitate. Este expertul  din tara noastra in acest domeniu si in Oradea nu stia nimeni de existenta lui ….??????????? OARE???”-Emil Falaus pe pagina de socializare

Pe AIMX puteti citi despre o tanara care tinteste la pusca aer comprimat! Devotament, pasiune, performanta! Articolul este aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea