Spartanii „se muta” in doua locatii superbe in 2020: Cheile Gradistei si Alba Iulia

277

2020 aduce doua locatii noi pentru cursele spartan de la noi din tara. Este al treilea an consecutiv cand Romania gazduieste cel mai dur concurs cu obstacole din lume. Anul trecut evenimentul de la Cluj Napoca a fost desemnat pe baza feed backurilor primite de la participanti cel mai reusit concurs de tip SPARTAN de pe glob. Si nu sunt putine. Aproximativ 4000 de concurenti si-au demonstrat abilitatile in cadrul curselor SPARTAN in 2019. „Sunt sigur ca si in acest an vom avea unele dintre cele mai speciale evenimente de pe glob” a declarat pentru aimx.ro Lorand Ilyes, omul care a adus competitia la noi.

Doua locatii total diferite, dar extrem de spectaculoase. Pana pe 18 ianuarie poti sa te inscrii cu cel mai mic pret in cursele de la Cheile Gradistei. 

Primul concurs din 2020 se desfasoara la noi in tara la Cheile Gradistei in perioada 23-24 mai. Aici se vor tine cursele de Beast, Super si Sprint, adica de 21, 10 si 5 kilometri, cu 30, 25, respectiv 20 de obstacole. Nu vor lipsi nici provocarile pentru copii. Totul intr-un decor de vis.

aimx.ro: Ce te-a “fermecat” la aceste locatii noi? De ce le-ai ales?

spartani Cheile Gradistei Alba IuliaLorand Ilyes: Cheile Gradistei Resort Fundata este (poate) cel mai frumos resort din Romania. Se afla intr-o zona naturala mirifica, cu o infrastructura perfecta pentru un eveniment Spartan de mare anvergura. Participantii isi pot testa abilitatile intr-un cadru pur natural. Cheile Gradistei este un magnet al spartanilor din alte tari, care vor sa experimenteze  zone noi, cat mai naturale, neatinse, dar unde poate veni oricine sa completeze una dintre cele trei curse de baza Spartan.

De partea cealalta, Cetatea Alba Carolina ne ofera acel „altceva”, surpriza de care au nevoie concurentii nostri. Cum bine stiti, o caracteristica foarte importanta a evenimentelor Spartan este factorul „necunoscutului”, adica concurentii nu stiu exact la ce sa se astepte :).  Cetatea Alba Carolina va fi parte din acest mister. Cursa se tine in interiorul cetatii, cu multe locuri neasteptate, chiar si pentru un spartan. Ca si anul trecut la Cluj cand gazda a fost Muzeul Etnografic al Transilvaniei si la Alba Iulia vom avea parte de o premiera mondiala.

aimx.ro: Au fost gandite deja traseele, dar obstacolele? 

Lorand Ilyes: Da, traseele au fost gandite deja si cred ca vor fi peste asteptarile tuturor :). In Cheile Gradistei vom avea diferente de nivel mai semnificativa, dar nu am pus mult accent pe aceasta asa cum s-a intamplat la ambele editii din Poiana Brasov. Cred ca traseul din Cheile Gradistei ne va oferi mai mult spectacol natural, avand in vedere locaţia care este situata la 1300 m altitudine, cu o panorama catre Munţii Bucegi şi Piatra Craiului. Nu pot sa va dezvalui nici un obstacol. Ceea ce pot sa spun este ca vor fi elemente noi si ca vom pune in valoare la maxim calitatile naturale a zonei.

In Cetatea Alba Carolina nu vom avea diferenta de nivel semnificativa si DA, traseele vor fi in incinta fortificatiei  care va da specificul acestui eveniment. Nu vreau sa va dezvalui mai multe detalii, doar ganditi-va cum va fi sa va aventurati printre zidurile cetatii in centrul spiritual,plin de istorie, al romanilor. Eu personal sunt foarte entuziasmat de aceste doua locatii. Sunt sigur ca si in 2020 Romania va avea unele dintre cele mai speciale evenimente pe plan global.

3000 de spartani din Romania, dar si din toata lumea sunt asteptati sa-si masoare fortele la fiecare eveniment din acest an.

aimx.ro: Cat timp mai au concurentii sa se inscrie cu cel mai mic pret?

Lorand Ilyes: Cei care vor sa se inscrie la cel mai avantajos pret la cursele din Cheile Gradistei trebuie sa se grabeasca. Incepand din 18 ianuarie preturile se maresc. Inscrierile se pot face aici:

BEAST: https://bit.ly/2r7uyHw
SUPER&SPRINT: https://bit.ly/2KGOxnj

Pentru cursele din Alba Iulia preturile se maresc incepand din 19 martie. Iar inscrierile se pot face aici:

SUPER: https://bit.ly/2Et2oKu
SPRINT: https://bit.ly/2tkih3k

aimx.ro: Pe langa locatii mai sunt alte noutati fata de editiile trecute?

Lorand Ilyes: Mereu venim cu noutati. De exemplu, la Cheile Gradistei vom avea primul eveniment din seria de anduranta spartani Cheile Gradistei Alba Iuliain Romania, Hurricane Heat, de 4 ore. Este un eveniment de noapte, de echipă, unde vei coopera cu oameni pe care poate nu ii cunoşti. Veti avea sarcina de a lucra împreună, de a rezolva problemele și provocări și de a deveni o echipă pe deplin funcțională cât mai repede posibil. Pentru Hurricane Heat inscrierile se vor deschide la inceputul lunii februarie.

aimx.ro: Ce feed back ai primit pana acum?

Lorand Ilyes: La fel ca si in anii precedenti oamenii din Romania sunt incantati de aceste evenimente, de ceea ce reprezinta Spartan, de stilul de viata Spartan, de comunitatile care se creeaza in jurul acestui spirit. Sunt din ce in ce mai multi cei care vor sa experimenteze acest sport mai complex, acest mod de viata, care odata incercat te si cucereste. Sunt sigur ca cine practica sportul, cine este aproape de natura si este cat de cat deschis in fata provocarilor isi va gasi locul potrivit la evenimentele Spartan.

Sunt mandru ca si in 2019 echipa noastra a organizat cel mai apreciat eveniment din intreaga lume! Pe baza feedbackurilor de dupa evenimentul din Cluj-Napoca participantii au evaluat ca fiind cel mai bun eveniment la care au participat. Acest feedback are la baza un sondaj (NPS – Net Promoter Score) realizat in randul participantilor. A avut cel mai mare rezultat pozitiv (92% ) dintre evenimentele internationale Spartan. Desigur ca dorim sa pastram aceasta tendinta si in 2020 :).

Mai multe detalii despre evenimentele spartan gasesti aici si aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire