Artur Miklos, multiplu campion al Romaniei la maraton si semimaraton, continua cariera in concursurile de Masters

228

Artur Miklos s-a nascut in anul 1972 la Targu Lapus, in Maramures. „Duce in spate” 32 de ani de atletism. In aceasta perioada a reusit performante notabile: este de 4 ori campion national al Romaniei la maraton si de doua ori la semimaraton. Marele sau regret: „faptul ca nu am participat la Jocurile Olimpice chiar daca am avut indeplinit baremul B”, a declarat Artur pentru aimx.ro. Dupa retragerea din activitatea de performanta Artur Miklos a devenit un abonat al competitiilor de Masters.

Ultimul concurs de Masters pentru Artur Miklos a fost o cursa virtuala: Open European Masters 5 k

Si competitiile rezervate sportivilor de peste 35 de ani „au cazut ca spicele” pe fondul pandemiei de coronavirus: de la Europenele de alergare pe sosea din Madeira, reprogramate in luna octombrie, la Balcaniada din Albania sau Campionatele Mondiale de la Toronto.

„Traiesc si mai intens concursurile de Masters. Sunt ani de munca si ma bucur ca mai pot alerga la varsta aceasta. Sunt fericit cand drapelul Romaniei este purtat la cele mai importante competitii din lume” a spus Artur pentru aimx.ro

Artur Miklos a participat in aceste zile la Open European Masters 5 k, un concurs virtual destinat alergatorilor din toata lumea cu varste de peste 35 de ani. Artur a alergat distanta in 17 minute si 46 de secunde, timp cu care ocupa pozitia a 7-a la categoria sa de varsta si locul 43 la general. Cel mai bun timp al unui roman este pana in acest moment cel reusit de Lucian Nicolae Gavrila: 17.29 ( locul 38 general, 13, categoria 40+). Al treilea cel mai rapid roman la Openul European Masters este Gheorghe Tanase: 17.51 (locul 46 general, 14, categoria 40+). Si tu mai poti reprezenta Romania daca alergi pana pe 21 mai pe un traseu de 5 kilometri. Te mai poti inscrie, aici!!!

Artur Miklos a obtinut cele mai bune rezultate ale carierei in perioada 1998-2006

A fost un atlet specializat pe probele de maraton si semimaraton. A castigat 6 titluri de campion national: 4 la maraton si doua la semi. Cel mai valoros timp al sau pe distanta de 42,195 km l-a obtinut la Mainz, in Germania, in anul 2003: 2.18.07. Avea 31 de ani. A fugit de doua ori 2.18 si de 3 ori 2 ore 19 minute. Este atletul care a alergat 25 de maratoane sub doua ore si 25 de minute.

„Cantitate. Faceam volum. Strangeam 210 – 240 de kilometri pe saptamana. Rabdare si rezistenta. Acestea erau atuurile mele. Daca ar fi sa vorbesc despre regrete, unul dintre ele e ca nu am participat la Jocurile Olimpice desi indeplineam baremul B. Atunci se punea mare accent pe fete, iar cu baremul B nu erai considerat un rezultat de top international care sa aduca puncte Romaniei. Ramane un vis aceasta participare si cred ca la Atena as fi reusit un rezultat bun in jurul a ceea ce alergam eu”, povesteste Artur.

Si pe distanta semimaratonului atletul care alerga pentru Sportul Feroviar Bucuresti are rezultate notabile. Recordul sau personal: 1.05.37. Artur Miklos s-a retras din activitatea de performanta in 2006. S-a intors acasa, la Targul Lapus, unde a infiintat clubul Atletic. Acum antreneaza copii cu varste de la 6 la 15 ani.

Tot pe aimx.ro poti citi si depre ce maraton se va organiza in Romania in aceasta vara, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel Pro Sport