ASII sunt in joc de glezne

0
1000

12342694_863983413720306_5326890918401766922_nPadurea Barnova, din apropierea Iasului, se pregateste sa primeasca pe potecile sale concurentii primului concurs de TRAIL RUNNING din Moldova extracarpatica. La „I-ASI in TRAIL” s-au inscris 270 de sportivi, o surpriza placuta pentru organizatorii competitiei aflata la prima editie. Au confirmat prezenta pasionati ai alergarii din Brasov, Cluj, Arad, Bucuresti, Constanta, Galati, Piatra Neamt, Vaslui si bineinteles din Iasi.  Intre doua probe au avut de optat concurentii: cea de cros (6,3 km) si cea de semimaraton ( 21 de km). ” Cunoastem foarte bine padurea Barnova si am gandit un traseu superb, cel de 21 de kilometri, care sa cuprinda toate locurile frumoase. E si verdele acesta crud, de primavara si cred ca alergatorii vor ramane cu amintiri frumoase” ,ne-a transmis Daniel Moroi, unul dintre organizatorii evenimentului. Dupa o saptamana in care maxima va ajunge, la Iasi, la 28 de grade Celsius, pentru ziua concursului, duminica 10 aprilie, prognoza indica 21 de grade si ceva ploaie. ” Ar fi o problema pentru concurenti daca ploua. Terenul este unul argilos si nu va fi tocmai placut, mai ales pentru cei incepatori, dar si acest aspect are farmecul lui” a mai spus Daniel Moroi, care a precizat ca, logistic, organizatorii sunt pregatiti pentru toate conditiile meteo.

” TRASEU DE NIVEL INTERMEDIAR „

Traseul semimaratonului are o diferenta de nivel de 565 de metri, iar gradul de dificultate este unul acceptabil: ” e un parcurs indicat pentru cei care vor sa se pregateasca, sa intre in forma pentru competitiile de alergare montana. Este ceva intermediar intre plat si munte „, a precizat Daniel Moroi. Traseul va fi marcat cu banda alba, de plastic, pentru ca totul sa se desfasoare in conditii de securitate pentru concurenti si sa nu existe niciun fel de incident nedorit. Sunt si nume sonore care au confirmat prezenta la prima editie a „I-ASI in TRAIL”. Se anunta un super duel intre  Ghenadie Timbalist, locul doi la editia trecuta a maratonului Chisinau si Catalin Atanasoaie, un foarte bun sportiv ce a ocupat pozitia secunda la Maratonul Nisipului, editia 2016, la un minut chiar in spatele lui Timbalist.  De cronometrarea concurentilor se vor ocupa cei de la TIME IT, specializati in astfel de curse, astfel ca rezultatele vor fi disponibile in timp real.

AVRAM IANCU VINE ACASA LA STEFAN CEL MARE

   10623660_1692502334357165_4096857591540135544_o Un alt sportiv care a ochit podiumul este Avram Iancu, un „veteran” al competitiilor de acest gen si organizatorul cursei Parangul Night Challenge, de la sfarsitul lunii februarie. ” Doresc sa fiu alaturi de Ludovic Vieru, un om si alergator care a renascut pentru a infaptui lucruri marete. N-am fost niciodata la Iasi si, nu-i asa, cu aceasta ocazie am un motiv in plus sa ajung pe aceste meleaguri pline de incarcatura istorica si culturala. Vreau sa fiu cat mai aproape de moldoveni, mai cu seama ca, in aceasta vara, in spiritual marelui nostru smbol national, Avram Iancu, voi face o actiune ce o am demult pe inima. Impreuna cu fratele meu de peste Prut, Ion Lazarenco Tiron, moldoveanul care a trecut inot Canalul Manecii, vom inota umar la umar 50 de km sau poate chiar 100, pe Prut in jos, in mod simbolic”, a precizat pentru aimx.ro Avram Iancu.

Fondul de premiere al concursului este de 2800 de lei, dar vor fi premii si in articole sportive. Inscrierea s-a incheiat pe 1 aprilie, iar singura posibilitate pentru a mai lua startul la „I ASI in TRAIL” este varianta primirii unui wild-card din partea organizatorilor.