Duminica se alearga la Cluj si Iasi

580

levi copil

„Daca Ei lupta, de ce nu as arata lumii acesti adevarati LUPTATORI. Ei lupta pentru viata, dar au nevoie de ajutorul nostru. Alerg sa port un mesaj”. „Ei” sunt copiii bolnavi de cancer, iar „EL” este Levente Polgar, ultramaratonistul fara un brat din Aiud, prima persoana de pe glob, cu dizabilitate, care va alerga la ULTRAMARATONUL MONT BLANC, un adevarat campionat mondial al competitiilor de acest gen. „Pentru mine, in ochii mei, ei sunt adevaratii campioni olimpici „, continua Levi sa impresioneze. Stie foarte bine ce este suferinta si poate de aceea este atat de apropiat de Ei. Si El lupta de la 6 ani si jumatate sa duca o viata cat de cat normala. Fotografia din stanga este imaginea care-l insoteste zi de zi, este imaginea copilului Levi.” Este ultima mea amintire cu doua maini. Aveam 6 ani, iar peste 7 luni nu mai aveam o mana. Este greu, dar ce sa fac? Lumea inca se uita ciudat la mine. Cateodata sper sa fie doar un vis…”, isi impartaseste barbatul Levi trairile pentru aimx.ro 

Levi alearga ultramaratoane pentru a avea timp sa se roage, sa mediteze, sa planga si sa isi reproseze…si bineinteles pentru cele doua asociatii la care tine atat de mult: LITTLE PEOPLE ROMANIA ( asociatie care se ocupa de copiii care au cancer) si NEUROMOTOR ROMANIA ( asociatia nationala a persoanelor in scaun cu rotile).

MARATONUL INTERNATIONAL CLUJlevi adidasi

        Levente Polgar va lua startul duminica dimineata la Maratonul International Cluj-Napoca, impreuna cu alte cateva mii de persoane. Levente va lua un start special, in alergare. Ultramaratonistul va alerga doua maratoane inainte de a-l bifa pe cel oficial. Va pleca din Aiud , seara, in jurul orei 21.00 si va parcurge 80-90 de kilometri pana la linia de start. „Daca ajung mai devreme mai fac o bucla prin Cluj!”, ia peste picior sau „la picior” Levi distantele. „Este putin. Un antrenament bun”. In 2016 vrea sa duca la bun sfarsit cateva proiecte indraznete: Trans Italia (300 de Km), Trans Romania (1000 de km), Ultramaratonul Mont Blanc. Se pregateste la antrenamente si alearga in curse cu aceeasi pereche de adidasi, una rupta si cu un echipament precar. Munceste in constructii pentru a-si permite deplasarile si a achita diferite taxe de inscriere. El este Levente Polgar: o sursa de inspiratie, de ambitie si de motivatie.

       La cea de-a sasea editie a Maratonului International Cluj Napoca s-au epuizat toate locurile la maraton, semimaraton, crosul de 10 km si maraton stafeta. Sunt asteptati in jur de 4000 de concurenti, iar mai jos aveti tabelul de unde participantii isi pot lua kiturile de participare.

Data

Interval orar

Loc

Probă

08.04.2016

14:00 – 20:00

Sala Polivalentă

(vis-a-vis de Cluj Arena)

Maraton, Semimaraton, 10km, Ștafetă, Crosul BT, Crosul Copiilor Auchan

09.04.2016

11:00 – 19:00

Sala Polivalentă

(vis-a-vis de Cluj Arena)

Maraton, Semimaraton, 10km, Ștafetă, Crosul BT, Crosul Copiilor Auchan

10.04.2016

07:30 – 08:30

Cluj Arena

Maraton, Semimaraton, 10km, Ștafetă

 

” ASII” ALEARGA LA IASI

12345522_863983440386970_7701907932868850492_n

Duminica se alearga si in capitala Moldovei, la Iasi, in primul concurs de trail running din Moldova extra-carpatica. Potecile din padurea Barnova vor fi batute de alergatorii inscrisi la semimaraton si cros. Organizatorii promit ca veti descoperi un traseu de poveste, cu locuri minunate. Va fi si prima cursa oficiala a unuia dintre cei mai valorosi sportivi din zona, Ludovic Vieru, dupa ce a fost muscat de o capusa primavara trecuta. Chiar daca nu v-ati inscris puteti sa petreceti o duminica frumoasa, la aer curat si sa-i sustineti, de pe traseu, pe concurenti.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
Sâmbătă 9 aprilie
– orele 16-20 : distribuire kituri de concurs la CUIB
Duminică 10 aprilie
– orele 8-9.30: distribuire kituri la locul de start HAMAK
– ora 9.30: scurtă şedinţă tehnică
– ora 9.45: încălzirea cu instructorii Jade Gym
– ora 10: start comun pentru ambele probe(Cros+Semimaraton)
– ora 11.30: închidere traseu cros
– ora 14: închidere traseu semimaraton
– ora 14: start Alergarea copiilor (6-13 ani) – 50 de locuri
– orele 14.30-15: festivitatea de premiere