Atletii romani concureaza in Grecia! Intrecere la „Dromia Meeting”

181
Atletii romani concureaza in Grecia! Intrecere la „Dromia Meeting”

Atletii romani au inceput sa iasa din tara pentru participari internationale. Au fost deja primele clasari in top 3. Alin Firfirica a avut al treilea rezultat la aruncarea discului. Castigatorul intrecerii din Austria a fost Lukas Weißhaidinger. Alin, locul 4 la Mondiale a fost intrecut din nou de medaliatul cu bronz la Mondialele de la Doha. Claudia Prisecaru s-a deplasat in Ungaria la Veszprem. Atleta nascuta pe 2 septembrie 1997 a reusit cel mai bun rezultat personal in cursa de 5000 de metri. Claudia a alergat in 16:26:26! Miercuri 15 iulie atletii de la CSM Ploiesti intra in concurs in Grecia.

Atletii romani Costin Homiuc, Daniel Petre Rezmiveş şi Alexandru Terpezan merg in Grecia!

Antrenorul Robert Munteanu va coordona misiunea „Dromia 2020 International Sprint & Relays Meeting”. Competitia va avea loc miercuri, 15 iulie, la Atena. Spinterii se vor lansa la 100 de metri, in timp ce Alexandru Terpezan are in program si 200 de metri.

Atletii romani concureaza in Grecia! Intrecere la „Dromia Meeting”

Alexandru Terpezan a progresat fiind motivat de antrenorul Cornel Grigore.

„Am inceput atletismul cand am intrat la liceul Octav Onicescu care avea si program sportiv. In vremea aceea practicam si fotbal dar am renuntat la el dupa clasa a 9-a. Am ales sa fac doar atletism. La scurt timp au aparut si rezultatele, concursuri internationale, lot national, iar asta m-a facut sa ma daruiesc in totalitate acestui sport.”-Alexandru Terpezan

Muncitor, hotarat, pasionat, Terpezan a dezvaluit pentru AIMX care a fost atletul favorit.

„Pot spune ca Asafa Powell a reprezentat mereu o sursa de inspiratie pentru mine.”-Alexandru Terpezan

Petre Rezmives si Costin Homiuc au fost prezenti si anul trecut la competitia de la Atena. Rezmives a terminat pe doi la 200 metri. Stafeta Romaniei a fost anul trecut pe trei la 4×100 metri.

Pe AIMX puteti citi aici si desprePatrick Pescaru. Campionul XCO sibian din Balcani s-a adaptat perioadei: e si homeschool-er!

Autor: Ovidiu Pețenghea