vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCAMPIONIPatrick Pescaru este campionul XCO sibian din Balcani! E si homeschool-er!

Patrick Pescaru este campionul XCO sibian din Balcani! E si homeschool-er!

Patrick Pescaru s-a nascut pe 13 martie 2002 la Sibiu! S-a urcat pe bicicleta la 5 ani si 13 ani mai tarziu se poate mandri cu titluri balcanice la XCO!

Patrick Pescaru este campion si vicecampion Balcanic la XCO in 2017, respectiv 2019.

Pana la titlurile internationale, Patrick s-a impus pe plan intern fiind campion national la XCO juniori si ciclocros.

In palmaresul lui Patrick victoria din Grecia in 2017 la Campionatul Balcanic la cadeti ramane un reper. In octombrie Patrick a castigat MoonTime Bike. A fost o intrecere pe un traseu parcurs de 6 ori, pe o lungime de 5,2 kilometri.

Clasamentul de la Elite Masculin la MoonTimeBike in Parcul Tineretului din Bucuresti, 2019.

  1. Patrick Pescaru (NoMad Merida CST) – 1:22:30
  2. Roberto Bruța (Scott Faresin Team) – 1:22:49
  3. Lucian Logigan (Scott Geiger Team) – 1:25:27
  4. Vlad Dobre (NoMad Merida CST) – 1:26:48
  5. George-Cristian Stan (NoMad Merida CST) – 1:27:37

”Singura provocare pe care eu o am vine de la sine, prin dorinta mea continua de a ma autodepasi. Dorinta de a fi campion mondial este imboldul cel mai puternic. Mi-as dori sa castig un concurs mare de sosea, deci de motivatie nu duc lipsa. Mi-o creez singur din dorinta de a ajunge acolo unde mi-am propus.”-a declarat Patrick pentru Federatia Romana de Ciclism.

Patrick Pescaru este campionul XCO sibian din Balcani! E si homeschool-er!

Patrick s-a antrenat in casa si a contribuit la campania Pedalam pentru viata, o initiativa a comunitatii ciclistilor prin care se urmareste lupta impotriva COVID-19!O parte dintre organizatorii de competitii de ciclism din Romania s-au unit sa organizeze intreceri online, cu scop caritabil.

În privința școlii, pentru mine este simplu. În urmă cu 2 ani, cu acordul părinților, am renunțat la sistemul de învățământ clasic românesc și am devenit homeschool-er. Sunt înscris la un colegiu în UK și urmez cursurile online. A fost o decizie foarte bună, iar în felul acesta îmi optimizez timpul foarte bine.”-Patrick Pescaru pentru Federatia Romana de Ciclism

Patrick este prieten cu Vlad Dascalu, campion european si mondial in 2019 la XCO la categoria sub 23 de ani. Vlad a obtinut primul titlu mondial din istoria ciclismului romanesc! El s-a impus in cursa de la Mont-Saint-Anne, in Canada. Dascalu este calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Pe AIMX aflati aici despre o noua provocare virtuala programata pe 25 iulie: Lone Mountain.

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE