Aur, argint și bronz pentru România la scrimă, la nivel internațional

0
115
Aur, argint și bronz pentru România la scrimă, la nivel internațional
sursa Facebook, Federația Română de Scrimă

Aur, argint și bronz pentru România la scrimă. Conform Federației Române de Scrimă a fost succes la Tunis! Echipa masculină de sabie juniori a învins Uzbekistan cu 45-39 și a urcat pe prima treaptă a podiumului! Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache și Radu Nițu, alături de antrenorul Alin Badea merită toate laudele.

Aur, argint și bronz pentru România la scrimă. Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache și Radu Nițu, alături de antrenorul Alin Badea câștigă turneul pe echipe în Tunisia.

La individual, în optimi, Vlad Covaliu a trecut cu 15-6 de germanul Jarl Kuerbis, în timp ce Radu Nițu l-a eliminat pe egipteanul Ahmed Hesham (15-7). În sferturi, Vlad l-a învins și pe Santiago Madrigal (Spania), cu 15-9, iar Radu a dispus cu 15-13 de francezul Axel Pogu.

Aur și bronz pentru Radu Nițu și Vlad Covaliu la Tunis! Întreceri în Africa
Sursa Facebook, Radu Nitu

A urmat duelul românilor în semifinale. Câștig de cauză a avut Radu, victorios cu 15-7. În finală, Radu Nițu s-a luptat cu uzbecul Zuhriddin Kodirov, pe care l-a învins cu 15-7, la Tunis. Vlad Covaliu a luat medalia de bronz, la etapa de Cupă Mondială a juniorilor în Tunis.

Mihnea Enache a terminat pe locul 18, Marco Șovar pe 22, Casian Cîdu pe 25, Luca Radu pe 34, Rareș Gheorghe pe 46, Alexandru Eva pe 47, iar Dacian Enache pe 64.

Echipa feminină de sabie juniori a României a luat bronzul la Tashkent, la Cupa Mondială la sabie. Echipa tricoloră, formată din Alexandra Mitruș, Denisa Șerban, Andreea Șerbănoiu și Amalia Stan. România a luptat pentru medalia de bronz, înfruntând Coreea de Sud. Tricolorele au luat avans încă din startul meciului, au condus pe parcursul întregii întâlniri și nu le-au dat șansa adversarelor să recupereze. România s-a impus cu 45-41 și a cucerit medalia de bronz.

Sursa Federatia Romana de Scrima

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea