Aur la Monobob prin Georgeta Popescu!Premiera mondiala pentru Romania!

413
Aur la Monobob prin Georgeta Popescu!Premiera mondiala pentru Romania!

Aur la Monobob pentru campioana Romaniei! Georgeta Popescu a castigat întrecerea de la Jocurile Olimpice pentru tineret din Elvetia. Georgeta a inceput sa practice monobob in urma cu 3 ani!

Aur la Monobob! Reprezentanta Romaniei, Georgeta Popescu a intrecut-o pe slovaca Viktoria Cernanska si pe germanca Celine Harms.

Aur la Monobob prin Georgeta Popescu!Premiera mondiala pentru Romania!”Am facut un an atletism, mai exact aruncarea sulitei. In 2017 am fost contactata de domnul Popescu Cezar sa dau probe pentru a incepe un nou sport, bob. Am luat acele probe ce constau in viteza si forta. Iar, dupa nici o saptamana am plecat in Austria pe gheata la scoala de pilotaj. In vara anului 2017 dupa alte probe am intrat in lotul national de monobob pentru a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret din 2020.”-Georgeta Popescu

Georgeta Popescu a devenit campioana nationala la monobob atat vara cat si iarna in 2017.
In 2018 Georgeta a fost vicecampioana nationala vara. Iarna si-a aparat titlul de campioana.
In 2019 Georgeta, din nou a devenit campioana de vara. In octombrie au inceput concursurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret. Georgeta a obtinut o medalie de aur si una de bronz in Lillehammer, Norvegia. Georgeta Popescu a castigat si o medalie de aur si una de argint in Konigssee, Germania.

Georgeta Popescu de la aruncarea sulitei la medalii castigate la bob!Dupa terminarea concursurilor de calificare din Europa, Georgeta a reusit sa fie numarul 1 in clasamentul Federatiei Internationale de Bob si Skeleton.

La Jocurile Olimpice de Iarna pentru tineret, Georgeta a adus a doua medalie a Romaniei.

Ramona Ionel, patinatoarea Coronei Brasov, a obtinut prima medalie a Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne. Ramona a obtinut bronz la proba de team sprint!

Ramona Ionel e prima medaliata a Romaniei la Jocurile Olimpice dinRamona Ionel a concurat la echipe mixte. Sportiva Coronei a plecat prima in cursa si a concurat alaturi de rusoaica Valeriia Sorokoletova, finlandezul Tuukka Suomalainen si de americanul Jonathan Tobon.
Antrenorul coordonator al sectiei de patinaj viteza de la Corona Brasov, Bogdan Stanescu, a propulsat pe podiumul de premiere din nou o romanca. Bogdan Stanescu este si antrenorul echipei nationale. In 2016 o alta sportiva de la Corona Brasov, Mihaela Hogaş, a obtinut bronzul la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer.

Pe AIMX puteti citi aici si despre alergatoarea care a reusit pentru Romania sa stabileasca recordul national la 48 de ore in drumul spre tinta de 1600 de km!

Autor Ovidiu Pețenghea