Medalii de argint are Glinta la inceput de 2020! Drumul spre Tokyo

191
Medalii de argint are Glinta la inceput de 2020! Drumul spre Tokyo

Medalii de argint are Glinta la inceput de 2020! Drumul spre Tokyo a inceput in China cu doua finale spectacol! A fost o saptamana cu intreceri intense pentru Robert! Duminica, Glinta a terminat din nou pe pozitia a doua cursa de 50 metri spate de la Beijing. Robert a terminat cursa cu timpul de 24.99 secunde. Primul a fost americanul Andrew Michael (24.92). Pe locul trei s-a clasat chinezul Xu Jiayu (25.05).

Medalii de argint are Glinta la concursul, aflat la o prima editie in anul competitional 2019-2020. Evenimentul este organizat de Federatia Internationala de Natatie. Au fost invitati detinatorii celor mai buni patru timpi, coborandu-se la urmatorii, daca vreunul din acesti primi patru inotatori au refuzat.

Robert Glinta a inceput 2020 in forta. Cursa excelenta la 50 metri spate in ChinaRobert a fost selectat datorita acelui „al doilea timp mondial din toate timpurile”, obtinut in proba de 50m spate din cadrul Campionatului European (in bazin lung) de la Glasgow, din august 2018. In proba de 100m spate nu s-a apropiat atat de mult de varful timpilor prezenti, motiv pentru care participarea lui in aceasta proba a fost posibila doar atunci cand sporivii cu primii patru timpi nu au fost disponibili.
Aceasta prima editie are prevazute cinci etape: trei au fost in 2019 (Indianapolis, Budapesta si Guangzhou. Doua etape au fost in 2020 (Shenzen si Beijing).

Robert Glinta a fost primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo, 2020.

In decembrie Robert Glinta a fost medaliat la Campionatul European de Natatie in bazin scurt. In ultima zi de intreceri pitesteanul a avut sansa sa cucereasca a doua medalie. Competitia de la Glasgow s-a incheiat cu un bronz pentru Robert. In Scotia, Glinta a ocupat pozitia a treia in finala de la 100 de metri spate. La 50 de metri spate a fost pe 4.

Pe AIMX puteti citi si despre o premiera mondiala pentru Romania. La Jocurile Olimpice de Iarna avem o campiona! Detalii aici!

Autor Ovidiu Pețenghea