Aur si argint pentru Romania la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pentru juniori

733

Romania este campiona mondiala cu echipa la feminin. Baietii au cucerit medalia de argint. 

Duminica dimineata la Premana, in Italia, s-a desfasurat a 33-a editie a Campionatelor Mondiale de Alergare Montana pe distanta scurta. Romania a cucerit medalia de aur la feminin. Baietii, cu doi campioni europeni in echipa, au iesit vicecampioni mondiali. 

Cursa s-a desfasurat pe un traseu de 6,5 kilometri.

Alexia Hecico s-a clasat pe locul 4, Gabriela Doroftei (bronz la Campionatul European) pe 5, Irina Bordeianu pe 15 si Iulia Zudor pe pozitia a 18-a. In clasamentul pe echipe puncteaza cele mai bine trei clasate. Argintul a revenit Statelor Unite ale Americii, iar bronzul tarii gazda: Italia.

3 baieti in TOP 10, egal ARGINT

Romania a reusit o performanta importanta si in concursul masculin pe echipe. Echipa noastra a aliniat la start doi campioni europeni: Dorin Rusu, aur la Campionatul European de juniori 1, pe distanta de 10 mii de metri si Gabriel Bularda, aur la Campionatul European de alergare montana din Slovenia.

 

La Premana , Dorin Rusu s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 28 de minute si 25 de secunde, la 21 de secunde de medalia de bronz. Gabriel Bularda a venit pe 8 cu 28 de minute si 40 de secunde, Adrian Garcea pe 10, 28.54, iar Peter Herman pe 17 cu 29.50. Campioana Mondiala a iesit Uganda, iar medalia de bronz a revenit Italiei.

Cristian Prisneac, Elena Timpau si Ana Hecico sunt antrenorii juniorilor, iar Silviu Casandra a fost delegat din partea Federatiei Romane de Atletism.

 

 

 

 

 

Credit Photo: Facebook Silviu Casandra