Avram Iancu a incheiat maratonul acvatic Sulina – Istanbul

940

Avram Iancu a ajuns la Istanbul miercuri dupa amiaza. Au trecut fix 60 de zile de cand a plecat inot de la Sulina. In ultima zi a mai avut de inotat 7 kilometri in stramtoarea Bosfor.”Fabulos sentimentul”, a spus pentru aimx.ro inotatorul roman.

Avram Iancu a reusit sa duca la bun sfarsit maratonul acvatic Sulina – Istanbul

Avram Iancu a inotat in total 623,33 de kilometri. A petrecut in apa 280 de ore,17 minute si 47 de secunde conform swim tracker-ului care i-a contorizat evolutia. Asta inseamna o medie de 2,2 kilometri pe ora. Ultimele zile au fost infernale pentru inotatorul roman. A inotat timp de 3 zile in stramtoarea Bosfor. Experienta l-a coplesit pe bibiotecarul din Petrosani.

  „A fost ceva special. Am taiat curbele in Bosfor flancat de doua salupe turcesti de politie si paza de coasta. Am trecut pe langa vase imense, militare. Am fost nevoit sa schimb directia pentru a nu incurca traficul. Fabulos sentimentul de a inota in Bosfor. Nu cred ca am mai trait o astfel de senzatie”, a mai spus pentru aimx.ro Avram Iancu.

Ultimele zile au fost infernale. Avram (in foto alaturi de Ulise Galu si Elvir Aslan) a acuzat oboseala, dar si temperatura scazuta a apei. A fost asteptat la Istanbul de prieteni din Petrosani, dar si de conducerea Sincdicatului „Forta Legii. Si consulul general al României la Istanbul, Iulian Gherman, a tinut sa il astepte pe Avram Iancu la sosirea la Istanbul.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Rongo Damureanu