Robert Georgian Necula a facut record personal la Valencia la 21,1 km

612

Robert Georgian Necula a facut record la Medio Marathon Valencia! Sportivul nascut  pe 21 aprilie 1990 a reusit cel mai bun rezultat al sau intr-o alergare pe asfalt  in 1:09:44, pe distanta de 21,1km.

„Trebuie sa fiu realist si sa ma pregatesc mult mai bine pentru ca la ce se fuge „afara”este doar un rezultat oarecare. Se vede asta in clasamentul cursei. Nu am pregatit in mod special cursa de semimaraton,cumva a facut parte dint-un calup de concursuri.”

Robert Georgian Necula a facut record dupa ce a mai alergat 15k Giurgiu-Ruse,stafeta de 13,5k de la Maratonul Bucuresti si la Campionatele nationale de Cros de la Botosani 10k.

„Despre nationalele de Cros de la Botosani pot spune ca au reprezentat o premiera pentru mine. Nu am mai concurat pana acum intr-o astfel de cursa. Pe un traseu cu o usoara diferenta de nivel. A fost  o intrecere intensa si am reusit in final o onorabila pozitie 7. Am avut si onoarea sa particip alaturi de puternicii mei coechipieri de la CSM Craiova. Eu si colegii mei am terminat pe locurile 2,3,6,7,8 la individual. Ca urmare echipa noastra a urcat pe prima pozitie in clasamentul pe echipe.”

Robert Georgian Necula a facut record personal la Valencia la 21,1 km.

„Ca si abordare in Valencia am alergat cu mult curaj,asa cum o fac mereu,am stat in plutonul atletelor de culoare si am incercat sa fac fata ritmului. A mers bine acolo,acum voi continua sa ma antrenez cat se poate de bine pentru ce ma asteapta in viitor,cel mai probabil un maraton alergat competitiv.”

Din mai, in acest an  Robert Georgian Necula a inceput o colaboarare cu Marius Ionescu. Necula alearga pentru clubul CSM Craiova.

„Incerc sa iau tot ce este mai bun de la Marius Ionescu si din experienta sportiva pe care o are;cumulat cu dorinta de a performa sunt sigur ca evolutia nu va intarzia sa apara. Imi doresc doar sa pot alerga cat mai rapid pe o distanta cat mai lunga si sa pot rezista travaliului de anduranta.”

Autor: Ovidiu Pețenghea