Avram Iancu a ajuns in Canada pentru Arctic Ultra 6633:”Nu-mi sta pe creier, dar vreau sa termin cursa”

559

Avram Iancu va lua startul pentru a doua oara consecutiv la ultramaratonul Arctic Ultra 6633. In 2018 s-a oprit dupa doar 68 de kilometri. A acuzat atunci o accidentare la gamba. Acum e decis sa ajunga la finish: „Imi voi urma propriul meu drum care sper sa se termine la Oceanul Arctic”. 611 kilometri va avea de parcurs romanul care s-a remarcat prin traversarea inot a Canalului Manecii, dar si prin parcurgerea Dunarii de la izvoare la varsare. 

Experienta lui Avram Iancu de la Arctic Ultra 6633 se va concretiza intr-un film documentar de 52 de minute

Avram Iancu a plecat vineri dimineata din Bucuresti, cu destinatia Whitehorse, Canada. Acolo este cartierul general al concurentilor de la Arctic Ultra 6633. Avram va fi insotit permanent de o echipa de filmare. La finalul provocarii se va realiza un film documentar. Startul concursului se va da pe 7 martie.

„Am invatat ca de fapt cursa nu incepe cand se da startul, ci in momentul in care oamenii se baga prima data la somn. Adica dupa aproximativ 24 de ore. Strategia mea este ca in primele 24 de ore sa nu fortez deloc. Nu ma intereseaza cat de mult raman in urma. Eu imi urmez propriul meu drum care sper sa fie pana la Oceanul Arctic”, a spus Avram pentru aimx.ro cu doar cateva ore inainte de plecare. Ultramaratonistul a continuat: „Am avantajul ca stiu tot traseul, chiar daca anul trecut l-am parcurs mare parte in masina. Stiu la ce sa ma astept. Voi sti cum sa imi dozez anumite energii. Strategia ideala este sa dormi doar in check pointuri. Teoria spune ca cel putin o noapte vei dormi afara din cauza distantei prea mare intre doua puncte de odihna. Practica demonstreaza ca vor fi mai multe nopti. De asta caram in sanie tot ce tine de supravietuire.”

Avram Iancu despre pericolul degeraturilor: „Am absolut tot ceea ce imi trebuie in ceea ce priveste echipamentul. La manusi voi avea 4 straturi”

Sportivul nascut la Petrosani spune ca si-a luat masuri de siguranta suplimentare in ceea ce priveste degeraturile la maini.”Anul trecut am vazut ca vreo 4 concurenti au fost scosi afara din concurs pentru ca le-au degerat buricele degetelor. A fost vorba inclusiv de Patrick O”Toole, cel care era urmaritorul lui Tibi. Suntem mai multi sportivi care ne intoarcem dupa ce am participat si la editia din 2018: francezul Didier de Costa, si el a facut greseli mari in 2018, irlandezul Patrick O „Toole si cu mine. Fizic eu spun ca sunt pregatit. Ma duc cu multe zile inainte asa ca voi avea timp sa recuperez oboseala si sa ma acomodez si cu fusul orar. Imi doresc sa fiu sanatos si sa ma mentin functional pana la final.”

Autor: Vlad Lucian Arhire