Avram Iancu inoata intr-o Dunare rece ca gheata. Urmeaza un moment crucial.

721

      MOMENT CRUCIAL LA PASSAU

Avram Iancu inoata spre borna 2300 de kilometri. Saptamana a doua a fost crancena: a suferit prima hipotermie, iar luni (3 iulie) apa rece l-a facut sa iasa pe mal dupa doar 12 kilometri. aimx.ro a stat de vorba cu bibliotecarul din Petrosani in cea mai „proasta” zi de la lansarea pe Dunare: ” Astazi am fost in „corzi”…doar 12 kilometri de inot. Dupa jumatate de ora eram bocna. M-a „rupt” frigul. Nu stiu exact cate grade are apa, dar localnicii imi spun ca temperatura este sub cea normala. Cu o zi inainte m-am simtit extraordinar si inaintasem 43 de kilometri. ” Avram a enumerat principalele greutati de pana acum: „Temperatura, apoi febra musculara vesnica, mersul pe jos, barajele foarte dese si distanta.”

    La aspecte pozitive: „ma bucur foarte mult ca ne-am sudat ca echipa.” Romanul care incearca sa devina primul om de pe pamant ce inoata fluviul de la izvoare la varsare, doar in slip, va avea de trecut un HOP termic „criminal” in doua, trei zile. In dreptul orasului PASSAU se varsa in Dunare raul INN. Acesta izvoraste din Alpii Elvetieni de la 4049 de metri altitudine si curge 517 kilometri. La varsare, INN-ul are debitul mai mare ca al Dunarii, iar temperatura apei va scadea considerabil. „Daca este sa abandonez acolo se va intampla”, a spus mai in gluma mai in serios Avram pentru aimx.ro.

UN ROMAN A FUGIT DIN SPITAL SA-L INTALNEASCA PE AVRAM IANCU

Avram a ramas impresionat de gestul unui roman stabilit de 7 ani in Germania. Aurelian Rozorea l-a urmarit „live tracking” pe Avram si a venit sa-l cunoasca personal. Pentru a-l intalni a fugit la propriu din spital. „Ne-a adus mancare, glucoza…Am fost foarte impresionat de gestul sau si asta mi-a dat un imbold puternic.” Avram Iancu a trecut de Regensburg si se afla in linie dreapta spre Passau pana unde mai are de parcurs aproximativ 100 de kilometri.

Credit Photo: Facebook Aurelian Rozorea, Vanea Aniko Emese