Red Bull X-ALPS: „Vulturul” Maurer a inceput show-ul aerian. Toma Coconea in cadere libera

732
Gaspard Petiot (FRA2) races during the Red Bull X-Alps at the Triglav massiv, Slovenia on July 4, 2017.

UPDATE, MARTI, 22.15:

Organizatorii Red Bull X-ALPS l-au contactat pe Toma Coconea aseara cu putin timp inainte de a se opri pentru odihna. Romanul le-a transmis ca este bine si ca are un moral bun in ciuda faptului ca a „alunecat” in clasament pana pe locul 16. In dimineata zilei de miercuri sportivul din Petrosani si-a propus sa alerge 11 kilometri pana la Grindelwald. De acolo intentioneaza sa continue traseul cu parapanta. „Va promit un zbor bun. Voi ateriza in Aschau!” ( Check Point 3).

   ZBORUL, VERIGA SLABA PENTRU TOMA COCONEA IN CEA DE-A TREIA ZI

Sute poate chiar mii de romani au stat cu ochii pe live tracking-ul ce arata evolutia lui Toma Coconea la Red Bull X-ALPS. „Go, Tomi!” sau „Fly, Toma!” au fost mesajele de incurajare ce au invadat internetul. Toma a fost pe podium pana spre pranzul zilei de marti, 4 iulie. Romanul a dat o lupta dramatica, la picior, cu francezul Petiot, pana pe varful Mangart acolo unde Toma a fost intampinat cu urale de suporteri din postura de ocupant al locului 2.

De-acolo ceva s-a rupt. Sportivul din Petrosani a incercat mai multe lansari, dar de fiecare data zborurile au fost extrem de scurte. In acest timp adversarii il depaseau unul cate unul si ramaneau in zbor pentru mult mai mult timp. In clasament prabusirea este una abrupta, dar totul se poate intoarce la fel de repede. Lider detasat este vulturul „Maurer”, in timp ce Toma ocupa pozitia a 16-a din 30. Un austriac a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei accidentari.

   ELVETIANUL MAURER, LIDER DETASAT

Maurer avea un avans de 150 de kilometri fata de Toma Coconea. Primii 4 sportivi se afla intr-un interval de 50 de kilometri. Pana in acest moment elvetianul Maurer conduce de o maniera categorica ostilitatile. Este cel mai titrat sportiv din istoria Red Bull X-ALPS. A castigat competitia de 4 ori. Daca Toma Coconea este vazut ca sprinterul cel mai valoros, Maurer este cel mai rapid pe cer. Supranumit „vulturul”, barbatul care va implini 38 de ani pe 27 iulie detine si recordul de timp al competitiei. In 2013 a parcurs distanta Salzburg Monaco in 6 zile 23 de minute si 40 de secunde. ” Poate cineva sa se apropie de acest timp?” se intrebau organizatorii Red Bull X-ALPS….Maurer a aterizat in aceasta seara la doar 7 kilometri de check point-ul cu numarul 3 din Germania si in acest moment se indreapta spre C.P.4.

Credit Photo: Red Bull X-ALPS