EXCLUSIV: Avram Iancu va inota 600 de kilometri in Marea Neagra

737

    Avram Iancu va inota in Marea Neagra. Este vorba de un nou proiect extrem al bibliotecarului din Petrosani. Sportivul va parcurge aproximativ 600 de kilometri: de la Sulina pana la Istanbul. aimx.ro a aflat in exclusivitate despre planurile inotatorului. „Ma simt excelent. Sunt increzator ca voi reusi sa ajung la Istanbul”, a declarat Avram Iancu pentru site-ul nostru.

  Avram Iancu va inota in Marea Neagra incepand cu 2 septembrie. Estimeaza ca va ajunge la Istanbul dupa 40 de zile

Este un proiect pe care nimeni nu l-a mai incercat. Avram Iancu ar fi primul om din lume care ajunge inot de la Sulina la Istanbul. Distanta este una uriasa: 600 de kilometri. „Ma bucur ca am inotat tot parcursul Dunarii anul trecut. Acum doresc sa continui alti 600 de kilometri pana la Istanbul, fix din locul in care m-am oprit. In acest an centenar imi doresc ca romanii deznadajduiti sa si aduca aminte ca ADN-ul romanesc este puternic”, a spus Avram Iancu pentru aimx.ro

Avram Iancu va pleca inot din 2 septembrie, de la ora 10. „Inot in orice apa, fie ca este rau, lac, mare sau ocean. Nu am niciun fel de problema. Cu siguranta in mare va fi cu totul altceva. Vor fi conditii extreme din punctul meu de vedere. Stiu sigur ca voi indura un frig cumplit. Strabat Romania, Bulgaria, Turcia…”

     Avram Iancu va inota de-a lungul tarmului, la aproximativ 3 kilometri in larg

Avram Iancu Marea Neagra   „Voi inota la 2,3 kilometri de tarm ca sa nu incurc pe nimeni. Voi fi supravegheat in permanenta de caiacisti. In permanenta voi avea un tracker pentru a se vedea pozitia mea. Estimez ca voi ajunge la destinatie in aproximativ 40 de zile. Aici iau in calcul si zilele cu furtuni. Chiar daca eu poate as putea sa inot, nu ar putea iesi pe mare caiacistii pentru ca ar fi rasturnati de valuri”, a mai declarat Avram Iancu. In fiecare seara Avram Iancu va iesi la mal unde va campa.

Sportivul va inota fara costum de protectie. A facut o cura „de ingrasare” in ultima perioada pentru a rezista frigului. Anul trecut a slabit 11 kilograme in cele 89 de zile de inot in Dunare. Romanul si-a propus initial sa inoate tot fluviul Mississippi, 3730 de kilometri. Proiectul a cazut din cauza autorizatiilor pe care nu le-a primit la timp.

Autor: Vlad Lucian Arhire