Balcaniada de atletism de la Cluj a fost amânată, din cauza pandemiei

160

Toate competiţiile balcanice de atletism din lunile mai şi iunie au fost amânate, din cauza pandemiei de coronavirus. România urma să organizeze în această perioadă mai multe competiţii, printre care şi Balcaniada de seniori, la Cluj.

Şi Balcaniada de alergare montană de la Poiana Braşov este afectată

Preşedintele Asociaţiei balcanice de atletism (ABAF), Dobromir Karamarinov, care este şi preşedinte interimar al forului continental, a anunţat reprogramarea tuturor competiţiilor balcanice care ar fi trebuit să aibă loc în lunile mai şi iunie.

”Dragi prieteni, în primul rând, sper că dumneavoastră şi familiile dumneavoastră sunteţi sănătoşi şi vă păstraţi o atitudine pozitivă în aceste momente dificile. Aş dori să vă ofer câteva precizări/actualizări din calendarul balcanic.

În situaţia actuală de izolare globală în care tot felul de activităţi au fost anulate sau amânate, este în afara oricărei discuţii de a ţine orice competiţie balcanică în următoarele două luni. De aceea, vă rog să luaţi în considerare că nicio competiţie balcanică nu va fi ţinută în lunile mai şi iunie 2020”, se arată în comunicatul prezentat de Federaţia Română de Atletism pe site-ul oficial.

”După cum ştiţi, aproape toate evenimentele majore de atletism din 2020 au fost amânate pentru anul următor, ceea ce va duce la un sezon extrem de sărac în competiţii. De aceea, suntem dispuşi să organizăm toate competiţiile calendarului balcanic din 2020, pentru a le oferi atleţilor noştri oportunităţi de care sunt sigur că au nevoie.

Până în acest moment, Campionatele Europene de atletism de la Paris îşi păstrează data de desfăşurare. Vom şti cu siguranţă dacă vor avea loc sau nu în urma următoarei şedinţe a Comitetului European Athletics de la începutul lunii mai 2020. Pe scurt, întreg sezonul depinde de acest lucru, deci vă rog frumos să aveţi răbdare şi să aşteptăm cu toţii această decizie”, a mai spus Karamarinov.

Bulgarul a asigurat că speră ca toate competiţiile amânate să se poate desfăşura în 2020. ”Încă o dată, vom face orice este posibil pentru a ţine toate competiţiile balcanice în 2020, chiar dacă nu la datele iniţiale”, a mai declarat Dobromir Karamarinov.

România urma să organizeze în mai şi iunie Campionatele Balcanice de alergare montană, pe 16 mai, la Poiana Braşov, Balkan Challenge 6 Hours running, pe 23 iunie, la Timişoara, şi Campionatele Balcanice de seniori, pe 24 şi 25 iunie, la Cluj.

Calendarul ABAF mai cuprindea în această perioadă Campionatele Balcanice U20 de la Istanbul (20-21 iunie), Campionatele Balcanice de 10 km de la Brcko (Bosnia), pe 27 iunie, şi Campionatele Balcanice de ştafete, la Erzurum (Turcia), pe 28-29 iunie.

Pe AIMX aflati AICI de ce a demisionat Tamas Ajan din fruntea Federatiei Internationale de Haltere.

Credit foto: fra.ro