Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua la Jocurile Olimpice la dublu mixt

63
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua la Jocurile Olimpice la dublu mixt
sursa Federația Română de Tenis de Masă

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor reprezenta România la Tokyo. Astfel, tricolorii vor juca în patru probe olimpice, din cinci posibile.Bernadette Szocs şi Eliza Samara vor juca în proba de simplu. Ovidiu Ionescu va evolua în proba de simplu, în urma calificării obţinute la turneul preolimpic european. Echipa naţională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu și Adina Diaconu este calificată în urma turneului preolimpic european. Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua și la dublu mixt.

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor juca în Japonia și la simplu și la dublu mixt în turneul olimpic!

La simplu Ovidiu Ionescu s-a calificat pentru turneul olimpic de la Tokyo, după ce a ajuns în finala celui de-al doilea turneu preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes. În semifinale, Ovidiu Ionescu l-a învins pe britanicul Paul Drinkhall cu 4-1 la seturi.

Rareș Șipoș a fost și el aproape de calificare, dar a pierdut în sferturi în fața grecului Panagiotis, 0-4 la seturi.

România are 63 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din Japonia la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua la Jocurile Olimpice la dublu mixt
Calificare la Tokyo sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

În palmaresul lui Ovidiu sunt medaliile de argint la Mondiale la dublu în 2019, la dublu mixt la Europene în același an și la simplu în 2018. Este medaliat cu bronz la dublu mixt în 2012 și 2016 la Europene.

Anul acesta Ovidiu Ionescu a adunat medalii timp de o săptămână la WTT Middle East Hub!După medalia de bronz obținută la dublu mixt cu Bernadette Szocs, în cadrul WTT Contender Doha, Ovidiu Ionescu a câștigat și medalia de argint! Ovidiu și-a continuat forma bună și la WTT Star Contender Doha. Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles, vicecampionii mondiali din 2019, au disputat finala de la dublu masculin și au obținut argintul după ce au pierdut cu 3-2 cu perechea aflată pe locul 1 mondial. Sportivii Sangsu Lee și Youngsik Jeoung din Coreea de Sud au câștigat turneul.

Pe AIMX aflati aici despre prima medalie a României la Bouldering obținută de Darius Râpă la Europene!