Un traseu nou pentru Turul României, evidențiază monumente istorice ale României!

632
Un traseu nou pentru Turul României, evidențiază monumente istorice ale României!

Un traseu nou pentru Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei. Este cel mai important eveniment ciclist internațional din țară în acest an. Competiția se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie. 

Un traseu nou de 800 kilometrii pentru Turul României la ciclism. Start pe 31 August la Timișoara.

Ediția din acest an își propune să alinieze la start aproximativ 120 de cicliști care se vor lupta pentru celebrul tricou galben. Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale țării, precum Cetatea Devei, cetatea Sarmizegetusa Regia, castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Un traseu nou pentru Turul României, evidențiază monumente istorice ale României!

“Mica Buclă este deja mai mult decât un eveniment sportiv și își propune ca de la an la an să pună mult mai mult în valoare obiectivele turistice și peisajele unice ale țării, dar și tradițiile și frumusețea oamenilor locului. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru țara noastră și este emblema sportului cu pedale din România. Traversăm o perioadă fastă din punct de vedere al performanței prin victoriile lui Serghey Țvetkov în 2018 și Edi Grosu în 2020. Sperăm ca tot mai mulți tineri cicliști să vadă această competiție ca pe o rampă de lansare în <lumea mare>”, a declarat Cătălin Sprinceană – Vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Turul României va debuta și în acest an cu o cursă-prolog în Timișoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva.
  • Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș.
  • Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov.
  • Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București.
  • Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București.

Pe AIMX aflati aici despre prima medalie a României la Bouldering obținută de Darius Râpă la Europene!